Nikolaj A. Nielsen leverede en solid indsats i nederlaget til BSV. Arkivfoto Ole Nielsen

Nikolaj A. Nielsen leverede en solid indsats i nederlaget til BSV. Arkivfoto Ole Nielsen

Masser af velspil, men ingen point til Skanderborg-mænd

BSV var bedst i en kamp med hele 15 straffekast

Håndbold Herreligaen Slutspil Skanderborg Håndbold – BSV 29-33 (14-18) Mål Skanderborg: Cornelius Kragh 8, Morten Balling 5, Marcus Mørk 5, Mads Kalstrup 3, Nikolaj A. Nielsen 3, Jonas Samuelsson 2, Lars Skaarup 1, Mathias Smed 1, Mathias Bitsch 1.

Skanderborg Håndbolds første slutspilskamp blev afviklet Skærtorsdag kl. 20.30 foran eget publikum på Skanderborg Fælled. Trods det i håndboldmæssigt sammenhæng lidt uheldige tidspunkt var det trofaste Skanderborg-publikum mødt overraskende talstærkt frem. De mange fans på påskeferie manglede selvfølgelig, men man må lette på hatten over, at så mange var mødt op til denne historiske dag i grønt.

Spillerne var også klar fra start, og det lyste ud af Skanderborg-spillerne, at lysten til nye eventyr var stor. Og det endte også med en meget flot håndboldkamp mellem to godt spillende mandskaber, hvor man til slut blot måtte konstatere, at gæsterne fra BSV var en tand dygtigere på dagen. Der var præstationer fra de hvidblusede Bjerringbro-drenge, der beviste, hvorfor de enten er eller har være landsholdsspillere, og det må man blot anerkende og lette på hatten over.

15 straffekast

Der gik blot 28 sekunder af kampen, inden gæsterne høstede det første af deres 9 straffekast i kampen, og dertil en 2 minutters udvisning til Mads Kalstrup. Dermed var dagens ret fra de 2 dommere ligesom annonceret. Det blev en kamp med mange udvisninger og hele 15 straffekast, så når vi alligevel taler om en fremragende håndboldkamp, så betyder det også, at kampens aktører i hvide og grønne trøjer virkelig gjorde det godt.

5 minutter var kampen gammel, da samme Mads Kalstrup måtte forlade banen igen med sin anden udvisning ved stillingen 3-3, og i den periode bragte gæsterne sig foran 5-3.

Positionskampen på det orange gulv var hård og straffekastene væltede ind på gæsternes konto som vel aldrig før set. BSV udbyggede kynisk føringen til 11-7 efter 15 minutter og det betød timeout fra Nick Rasmussen. Den fik sat en midlertidig prop i den velfungerende BSV-maskine, men Skanderborg kom aldrig tættere på gæsternes føring resten af halvlegen.

Bedre defensiv, tak

Nick Rasmussen var kort og kontant i pauseinterview med speaker Morten Vest.

”Vores defensiv skal stå bedre, langt bedre i 2. halvleg, lød det.

Og defensiven blev også bedre, men det gjorde gæsternes offensiv desværre også. Efter 3 minutter havde Skanderborg fået tildelt 2 straffekast, og dermed reduceret på gæsternes 6-1 føring fra første halvleg, og Morten Balling kunne reducere til 17-19. Og i Orangeriet begyndte for alvor at dufte spænding i opgøret igen.

Skanderborgs angrebsspil var rigtigt godt og målene kom på samlebånd de første 15 minutter efter pausen, men gæsterne var desværre ligeså effektive i den modsatte ende - og efter 43 minutter kunne Johan Hansen bringe BSV foran 26-23 med sin 8. straffekastscoring på ligeså mange forsøg.

Misbrugt straffekast

Jonas Samuelsson reducerede til 24-26, og minuttet efter havde Morten Balling chancen for at bringe Skanderborg på minus 1, igen på straffekast. Desværre misbrugte han muligheden og BSV forlangte en timeout. Skanderborg havde momentum og det virkede til, at de grønne havde overskud til at gøre kampen helt tæt i det sidste kvarter.

Og det blev også et hæsblæsende kvarter, som dagens publikum fik lov at opleve. Der blev gået til stålet af begge mandskaber med rigtig mange flotte enkeltmandspræstationer fra mange spillere. Med godt 5 minutter tilbage af kampen reducerede fødselar Lars Skaarup til 28-30, men de sidste 5 minutter viste gæsterne ganske enkelt, hvorfor de har stået i slutspillet de seneste 8 sæsoner i træk.

Rutine afgørende

Rutinen og klassen fornægtede sig ikke. BSV formåede at holde Skanderborg fra fadet de sidste 5 minutter af opgøret. Der manglede ikke hverken indsats fra spillerne eller opbakning fra et veloplagt publikum i dag, men der manglede nogle procenter i Skanderborgs defensiv mod de mange gode mand mod mand præstationer fra BSV - og så måske noget af det udefinerbare, man kalder rutine.

Sportschef Torben Væver havde i ugen op til opgøret kaldt til jagt på marginaler, og dem havde Skanderborg for få af på dage. Og nogle få marginaler er bare nødvendige, når Danmarks otte bedste hold dyster om pladsen i semifinalerne.

Jagten på slutspilspoint fortsætter på tirsdag, når Skanderborg drager til Gudme og møder GOG.

Publiceret 20 April 2019 05:30