Nicklas Nielsen skal i 2019 køre for Luzich Racing. Arkivfoto

Nicklas Nielsen skal i 2019 køre for Luzich Racing. Arkivfoto

Ferrari-Nicklas fra Hørning jagter Le Mans

Nicklas Nielsen skal forsøge at kopiere en flot 2018-sæson, hvor han blandt andet blev Ferrari challenge verdensmester

Efter en forrygende 2018 sæson har den unge Ferrari-kører og Ferrari challenge verdensmester Nicklas Nielsen fra Hørning, sikret sig endnu en sæson i det meget prestigefyldte bilmærke. Nicklas stiller op i den europæiske Le Mans serie med Luzich Racing.

Nicklas Nielsen kan i år tage hul på sin anden sæson bag rattet af en Ferrari, og han stiller op med den italienske fabrikskører Alessandro Pier Guidi og franskmanden Fabien Lavergne. Den europæiske Le Mans serie er et benhårdt mesterskab, hvor vinderteamet belønnes med en invitation til det berømte 24 timers løb i Frankrig.

En kæmpe chance

"Det er en kæmpe chance. Jeg er glad og stolt over at samarbejde med et team, der har topresultater sammen med Ferrari. At lige præcis Alessandro Pier Guidi bliver min teamkammerat betyder, at jeg kan lære meget af ham igennem sæsonen. Luzich racing er et meget professionelt team, med dygtige folk omkring sig. vores køre-lineup er virkeligt stærkt, hvilket betyder vi kommer til at være med i kampen om sejrene. Jeg har længe ventet på at der skulle ske noget som dette i min karriere. At det sker med Ferrari, er jo bare en drengedrøm der går i opfyldelse. Jeg glæder mig meget til at komme i gang," siger Nicklas.

Jeg har længe ventet på at der skulle ske noget som dette i min karriere

Luzich Racing er ejet af Amerikanske Michael Luzich, der selv tidligere har kørt Ferrari challenge. Teamet opererer i samarbejde med AF Corse, som er tæt forbundet med ferrari i flere forskellige GT serier.

Nicklas skal køre i LMGTE klassen i den europæiske Le Mans serie. Et mesterskab der er bestående af seks fire-timersløb, der køres på berømte baner som Monza, Silverstone og SpaFrancorchamps.

"Jeg havde et forrygende år i 2018 og det vil jeg bygge videre på. Det bliver et år hvor jeg skal lære meget og tage mange ting ind, men samtidig også et år, hvor jeg vil bevise jeg har hvad der skal til for at gå hele vejen. Jeg er kommet langt, hvis man tænker på jeg sidste år kørte Ferrari challenge og nu sidder i en GTE bil, i et mesterskab hvor der er mulighed for at vinde en billet til Le Mans. Jeg er dybt taknemlig og en stor tak skal der lyde til alle de mennesker der står bag mig og tror på mig," lyder det.

Publiceret 10 April 2019 16:00