Moten Kirk Olesen og holdkammeraterne glæder sig voldsomt til weekenden Final4-stævne, hvor holdet kan blive pokalmester. Arkivfoto Ole Nielsen

Moten Kirk Olesen og holdkammeraterne glæder sig voldsomt til weekenden Final4-stævne, hvor holdet kan blive pokalmester. Arkivfoto Ole Nielsen

Final4 venter:

Ydmyghed, optimisme og store mængder glæde

Skanderborg Håndbolds Morten Kirk Olesen er lørdag for anden gang i karrieren klar til at spille om pokaltitlen

Af
Claus Sonne

For fem sæsoner siden var herrerne fra Skanderborg Håndbold for første gang kvalificeret til Final4, finalestævnet hvor sæsonens pokalmestre skal findes. Det blev en lidt fesens oplevelse i en hal, der kun var halvfyldt og et nederlag til de senere vindere fra Århus Håndbold i semifinalen.

Finalestævnet i Aarhus skilte sig i øvrigt ud, fordi flødebolleproducenten Samba nærmeste begravede hallen i flødeboller. Der var folk fra Aarhus, der tog en taxa ud til Ceres Arena bare for at hente flødeboller ...

Så vidt vides er der ingen flødeboller på menukortet, når Skanderborg-herrerne lørdag igen har muligheden for at blive danske pokalmester. Det foregår i Boxen i Herning.

Modstanderen er den samme som for fem sæsoner siden, nemlig Århus Håndbold. Men mens det dengang var Århus, der var favorit, så er det en rolle, et til tider meget velspillede Skanderborg-hold må tage på sig denne gang. Eller hvad siger anføreren for holdet, der lige nu er nummer fire i ligaen?

"Umiddelbart vil jeg kalde det en fifty-fifty kamp, måske med os som en lille favorit. Selv om vi er placeret over Århus i tabellen lige nu, så er det to hold, der er meget lige, som jeg ser det," lyder vurderingen fra Skanderborg-anfører Morten Kirk Olesen.

Ydmyg tilgang

Samme Olesen kan fortælle om et Skanderborg-hold, der glæder sig helt vildt til weekenden.

"Tankerne har i denne uge været så meget i Boxen, at vi næste ikke har kunnet kaste og gribe til træning," ler han og fortsætter:

"Vores tilgang i denne sæson har været at være ydmyge hver eneste gang, vi går på banen. Og det har jo virket meget godt.

Bredde og rutine

Set udefra er det Skanderborg-hold, der jagter pokaldrømmen i den kommende weekend, det bedste Skanderborg-hold nogen sinde. Den bredde, der tidligere har kostet point, er nu til stede. Det samme er en anden 'party-stopper', der har plaget de grønne, også: Rutinen.

"Det kan tydeligt mærkes, at vi har fået tilført nogle spillere med rutine i bagagen. Det gør, at vi ikke, som vi ofte tidligere gjorde, længere knækker så let i de sidste minutter, hvor en kamp skal afgøres," lyder vurderingen fra Morten Kirk Olesen, der apropos bredde i denne sæson ikke har fået så mange minutter på banen som tidligere.

"Det er lidt spøjst: Jeg har aldrig spillet mindre, men har heller aldrig haft det så sjovt. Vi har en rigtig god indbyrdes forståelse for, hvad vi hver især er gode til. Så der er ro på linjerne internt," lyder det.

Pas på Henneberg

Skanderborg og Århus kender hinanden særdeles godt, og Morten Kirk Olesen indrømmer blankt, at det har været en fornøjelse at pille ved aarhusianernes selvudnævnte rolle som håndbold-storebror i det østjyske.

"Det er lidt sjovere at vinde Århus," lyder det.

"Skal vi vinde lørdagens kampe, skal vi især have fat i Sebastian Henneberg, der plejer at være hård ved os. Men Århus har et højt topniveau, mange dygtige spillere og mere fysik, end vi har. Så vi skal være der," konstaterer anføreren.

Tror på Aalborg

Hvem skal I møde, når I har vundet jeres semifinale? Aalborg eller BSV?

"HVIS vi vinder semifinalen, så tror jeg, vi kommer til at stå over for Aalborg. Men den anden semifinale ligner også en meget tæt kamp. Så den tager vi, når og hvis, vi kommer så langt," lover Morten Kirk Olesen.

Publiceret 14 March 2019 17:30