Jonas Samuelsson blev grøn topscorer mod Mors. Arkivfoto: Ole Nielsen

Jonas Samuelsson blev grøn topscorer mod Mors. Arkivfoto: Ole Nielsen

Håndbold Skanderborg ramte bunden mod Mors-Thy

Sæsonens dårligste halvleg gav første nederlag i seks kampe

Herreligaen Mors-Thy Håndbold – Skanderborg Håndbold 26-22 (9-12). Mål Skanderborg: Jonas Samuelsson 5, Morten Balling 4, Mads Kalstrup 3, Marcus Mørk 3, Lars Skaarup 2, Cornelius Kragh 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Kristian Bonefeld 1, Mathias Bitsch 1.

Efter 5 sejre i træk måtte Skanderborg erkende, at stimen blev brudt på udebane mod Mors-Thy Håndbold.

Det blev en mærkværdig kamp set med Skanderborg-briller. 1. halvleg var i princippet godkendt med en pauseføring på 12-9, men det var udelukkende med baggrund i en formidabel forsvarsindsats. For angrebsspillet var bestemt ikke noget at skrive hjem om. Kristoffer Laursen var stærk bag et fantastisk forsvar. Det gav en 6-2 føring allerede efter 9 minutter, for forspringet blev fastholdt gennem hele halvlegen.

De sidste 30 minutter blev til gengæld en nedtur af dimensioner og er med flere længer den dårligste halvleg i har præsteret i denne sæson.

Efter 33 minutter var føringen ellers øget til 15-10, men herfra gik alt i sort.

En 2 minutters udvisning til Mads Kalstrup blev startskuddet til et Mors-Thy comeback af de helt store, som betød en periode på 14 minutter, som hjemmeholdet vandt 10-2. Der var ganske enkelt intet der ville fungere for Skanderborg i de sidste 25 minutter, der blev præget af et utal af tekniske fejl og dårlige afslutninger.

Skanderborg har i denne sæson profiteret af en fantastisk bredde med seksfuldgode bagspillere, men når alle seks spiller deres absolut dårligste halvleg på samme tid, så hjalp den normale gode bredde ikke.

Sådan er sport og det er vel i grunden derfor sport er fascinerende; Alt er uforudsigeligt og yderst omskifteligt. Men når det er sagt så står det stadig som en gåde, at de grønne kunne synke så dybt de sidste 25 minutter.

Bette Balkan vågnede for alvor op på samme tid, som Skanderborg faldt hen, og der var en imponerende støjkulisse med et medlevende publikum og en speaker tæt på falset. Jo, Bette Balkan levede til fulde op til sit ry i dag.

Et slag er tabt og et nyt skal vindes, når Skanderborg får besøg af TTH Holstebro onsdag 21. november kl 18.30 på Fælleden.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 19 November 2018 11:00