Nicklas Nielsen kan kalde sig verdensmester i serien X30 Super. Pressefoto

Nicklas Nielsen kan kalde sig verdensmester i serien X30 Super. Pressefoto

VM-titel til Nicklas Nielsen

Hørning-køreren har haft en forrygende sæson og vandt senest på Le Mans

Motorsport Hele 466 kartingkører fra 47 nationer var mødt op til Iame International Final på Le Mans. I løbet af året kvalificerer kun de bedste fra hver nation sig til finalen, og der gives enkelte wildcards. Nicklas Nielsen fra Hørning modtog på baggrund af sin imponerende karriere et af disse wildcards, og var dermed klar til at prøve kræfter endnu en nye serie inden for kartingsporten.

Serien X30 Super adskiller sig fra OK klassen, idet motorfabrikanten her er den samme, nemlig Iame. I og med at motorfabrikanten er ens, er det ikke muligt at eksperimentere i samme grad, hvilket gør konkurrencen mere lige. Motoren er derudover 175 cc fremfor de 125 cc i OK.

I løbet af weekendens kvalifikationsheats afprøvede teamet forskellige teknikker af for at få det bedst mulige set-up til finalen. Nicklas startede som P6 i prefinalen, og efter en taktisk beslutning afsluttede han som P3. Allerede i finalens første sving formåede han at overhale konkurrenterne og sikre sig frontpositionen.

Kørte uden fejl

Trods en marginal tidsforskel til Danny Kierle kørte Nicklas de 21 omgange uden en eneste fejl, og sikrede dermed verdensmesterskabet foran den regerende verdensmester i OK klassen.

"Teamet og jeg har haft en overordnet plan og truffet taktiske beslutninger. Vi har igennem hele weekenden formået at optimere os dag for dag, hvilket resulterede i en sejr, som vi er utroligt stolte af. En stor tak skal det lyde til hele teamet bag Ralf Schumacher Racing team og til alle mine trofaste sponsorer, som følger med hjemme fra," lyder det fra en glad Nicklas Nielsen.

cns

Publiceret 23 October 2018 10:00