Cornelius Kragh nettede fem gange mod Sønderjyske. Arkivfoto Ole Nielsen

Cornelius Kragh nettede fem gange i nederlaget mod Sønderjyske. Arkivfoto: Ole Nielsen Ole Nielsen

Skanderborg brændte sig til klart nederlag

Ligaherrerne skuffede hjemme mod Sønderjyske

Håndbold Herreligaen Skanderborg Håndbold – Sønderjyske 25-31 (11-14) Mål Skanderborg: Mathias Bitsch 6, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 5, Jonas Samuelsson 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Morten Kirk Olesen 1, Marcus Mørk 1.

Der var lagt op til et ordentligt slagsmål mellem to hold, der begge har drømme og ambitioner om at rykke op i tabellen i denne sæson. Sidste sæson endte de to hold á point, men begge under Top-8-stregen, og begge klubber har fået en anstændig start på sæsonen med hhv. 5 og 6 point i de første fem runder.

Det er ligeledes to hold, der kender hinanden særdeles godt, og det var gæsterne fra Sønderjyske, der havde læst bedst på deres lektier inden opgøret.

Med til historien hører, at Skanderborg-spillerne brændte et uhørt stort antal chancer, mange særdeles store. Thorsten Fries og Kristian Pedersen vandt målmandsduellen med hele 18-9 - et godt billede på hvor ineffektive Skanderborg var i forhold til de lyseblå fra Sønderborg.

Gæsterne var efter 5 minutter i front med 4-1 eflter fire brændte Skanderborg-forsøg. Midtvejs i 1. halvleg var gæsterne foran 10-5, men Skanderborg-defensiven blev bedre, som minutterne gik, og 11-14 var nogen uoprettelig katastrofe.

Skanderborg kom ud til 2. halvleg med mere ild i øjnene, og Cornelius Kragh hamrede resolut den første afslutning i mål. Det rystede dog ikke Sønderjyske.

Midtvejs i halvlegen kom dog den chance, Skanderborg ventede på. Med 14 minutter igen var Skanderborg blot nede 22-23, og de efterfølgende 3 minutter bød på en håndfuld chancer for både at udligne og komme foran. Det skete dog aldrig, for de grønne stod nærmest i kø for at brænde chancer på en velspillende Thorsten Fries i gæsternes mål.

De sidste 10 minutter blev en håbløs jagt på at få indhentet gæsternes voksende føring.

Bedste Skanderborg-spiller var Mathias Bitsch, der kom ind efter pausen og lavede 6 mål.

Et vigtigt slag blev tabt, et nyt skal vindes på lørdag kl. 15.00. TMS Ringsted kommer på besøg på Fælleden, og der er gode chancer for, at Skanderborg får vasket de to seneste to præstationer af.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 02 October 2018 10:00