Silja Kjølbo og Andreas Sørensen med coach Thomas Purup klar til VM.

Silja Kjølbo og Andreas Sørensen med coach Thomas Purup klar til VM.

Silja og Andreas er udtaget til VM i Taiwan

Det bliver første gang, at Silja Kjølbo og Andreas Sørensen skal prøve sig af ved et verdensmesterskab

Taekwondo Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub er igen præsenteret, når VM i de tekniske discipliner afvikles, i år til november i Taiwan. Klubben er således repræsenteret ved Silja Kjølbo og Andreas Sørensen, som siden 2017 har været på Dansk Taekwondo Forbunds bruttolandshold.

Silja Kjølbo og Andreas Sørensen er regerende danske mestre i junior freestyle par disciplinen, og efter en række flotte resultater i løbet af 2018 fandt landsholdsledelsen, at det i EM og VM sammenhæng uprøvede par skulle prøve kræfter med det kommende VM i Taiwan.

Silja og Andreas har blandt andet vundet guld ved både Danish Open i maj måned og British Open i juli måned - og nu venter den hidtil største opgave ved VM, som afvikles fra den 15.-18. november.

Parret følges til VM af klubben tekniktræner Thomas Purup, som er freestyle-coach på landsholdet ved VM.

Oprindeligt havde klubben og tekniktræner Thomas Purup arbejdet på at få freestyle-parret udtaget til næste års EM.

Men udviklingen er gået stærkt, så derfor får parret en kæmpe mulighed for at prøve kræfter med VM og får dermed en masser erfaring til fremtidige store turneringer.

Stor stolthed

Skanderborg Taekwondo Klub er utroligt stolte over igen at være repræsenteret ved VM i Taiwan. I teknikdisciplinen er et VM det allerstørste, da disciplinen ikke er på det olympiske program.

En lille udfordring for den lokale klub og udøverne er, at VM-deltagelsen er for egen regning. Så nu er opgaven at finde støtte og sponsorer, så de lokale talenter kan komme af sted.

"Vi er super stolte over udtagelsen til VM og glæder os meget til at se, hvordan Silja og Andreas klarer sig ved VM, da der hele tiden dukker nye konkurrenter op i juniorklassen. Det er dermed er meget svært at vurdere chancerne," udtaler eliteansvarlig Mark Lee Larsen og formand Torben Hansen samstemmende.

cns

Publiceret 12 September 2018 19:00