Sejr til ligaholdet i et uskønt drama

Skanderborg Håndbold – HC Midtjylland 20-19 (11-9)

Der er nærmest ingen kampe i 888Ligaen 2017/2018, der bliver afgjort lang tid før tid, og forsøger man at forudsige resultaterne inden kampstart, bliver man kørt rundt i manegen. Alle kampe bliver afgjort på dagsform og mange på enkeltmandspræstationer i slutminutterne. Det blev også vildt i lørdagens opgør mod storsatsende HCM.
 
LÆS OGSÅ: Skanderborg henter DM-sølvvinder

Dagens mand i skysovs blev unge Bertram Obling, opvokset i Gedved og et produkt af Skanderborg Håndbolds berømte ungdomsafdeling og SHEA akademiet. Han kom på banen i 2. halvleg og var en helt afgørende faktor i, at Skanderborg Håndbold kunne tilskrive yderligere 2 point på kontoen.

Det blev en helt speciel kamp, de igen skuffende kun 666 tilskuere fik at se. Efter en lige start med stillingen 3-3 efter 6 minutter, tog gæsterne dirigentstokken og fik mast sig foran 8-5 efter 17 minutter. Skanderborg forlangte timeout og på samme tidspunkt udgik gæsternes Eivind Tangen, kommende Skjern Håndbold spiller, med en skadet ankel og det gav et vendepunkt. De følgende 12 minutter scorede HCM ikke og Skanderborg marcherede til 11-8. Pausestillingen 11-9 kunne betragtes som fair.

Efter pausen kom HCM i gang igen med scoringen, men Skanderborg bed godt fra sig. En 2 minutters udvisning til Frederik Ladefoged blev dog startskud til en periode hvor Skanderborg fik ualmindeligt svært ved at score. Kasper Irming bragte balance til 15-15 på straffekast og 12 minutter tilbage af kampen førte Skanderborg 20-16.

Her skiftede så dagens håndboldbog. Skanderborg scorede ikke de sidste 12 minutter. Her var det så unge Obling fra Gedved kom tilbage. Med et fantastiskforsvar stod Bertram Obling formidabelt og lukkede blot 2 mål ind de sidste 11 minutter. Jublen kunne bryde løs.
Skrevet af Skanderborg Håndbolds webmaster.

Publiceret 19 December 2017 10:00