Topskatere indvier Galten Skatepark i morgen

I morgen bliver Østjyllands fedeste skatepark indvet officielt med taler, fest og stjerneshow

”Fem år er gået, siden de første ideer og skitser så dagens lys, men projektgruppen troede på det og holdt ud. Det er det hele værd. Vi har fået en fantastisk skatepark på Bytoften lige midt i Galten,” konstaterer en glad idémand bag Galten Skatepark, Claus Hvass, i en pressemeddelelse  til Lokalavisen.
 
"En kommunal bevilling er gået hånd i hånd med udbredt lokal opbakning og en gruppe aktive borgere. Uden fondsstøtte, sponsorater, folkeaktier, crowdfunding og mange timers frivilligt arbejde, var det aldrig blevet til noget,” understreger han.
 
Skateparkens udformning er blevet til i et stærkt samarbejde mellem kreative arkitekter, anerkendte designere, udøvende skatere og nogle af landets dygtigste skatepark-byggere. Med al forberedelse, rådgivning, 283 kubikmeter og finish af omgivelserne løber skateparken op i cirka tre millioner kroner.
 
”Ikke bare Galten-Skovby, men hele kommunen og store dele af Østjylland har nu fri adgang til det, alle børn og unge kort og godt kalder en fed skatepark. Det fryder mig, at vi har ramt plet. Flere ældre Galten-borgere, der på forhånd var skeptiske ved placeringen, har spontant rost alt det liv og sund bevægelse, skateparken medfører,” fortæller Kristian Skovhus fra Projektforum Galten Skovby.

Verdensstjernen kommer

Alle er velkomne til indvielsesfesten lørdag 6. maj med start kl. 12. Den røde skate-snor bliver klippet af viceborgmester Frank Damgaard, der samtidig er hovedtaler. Efter den officielle indvielse med flere talere bliver der knald på med show i en række skate-discipliner.
 
Hovedattraktionen er verdensstjernen på skateboard Rune Glifberg. Selvom han har rundet 42 år, drøner han stadig på skateboard som en teenager. Han startede som 11-årig, blev fem år senere opdaget ved Scandinavia Open og har i næsten 20 år levet som professionel skater i USA. I 2008 og 09 vandt han guld ved de amerikanske X-Games og har titlen som verdens bedste på vert-rampe og i bowl.
 
For blot ét år siden høstede Rune Glifberg guld ved Australia Open of Surfing. Så alder er ingen hindring – heller ikke i Galten. Med til showet på lørdag bringer Glifberg tre dygtige, unge Københavnske skatere, der er godt på vej til at gøre ham kunsten efter: Hugo Boserup, Ville Vester og Alexander Risvad.
 
På lørdag bliver der også professionel opvisning på løbehjul ved William Gottschalck og rulleskøjter ved Daniel Nielsen. Begge fra Team SkatePro. På BMX-cykler giver Inuk Sigestad og Martin Paarup den fuld gas fra All Access.
For alle bliver der åbne konkurrencer med præmier til 'best trick' til en værdi af 10.000 kr. Programmet bliver bundet sammen af speaker Thomas 'Tarzan' Hansen.
 
Foruden aktiviteter i selve skateparken bliver der på Bytoften streetbasket, hoppeborg og boder for enhver smag. Arrangementet er støttet af Idrætspuljen og Kulturpuljen i Skanderborg Kommune.

Galten Skatepark:

  • 283 kubikmeter beton fordelt på 1100 kvadratmeter
  • Wonder Concrete har været hovedentreprenør 
  • AURA Energi har leveret lys
  • Samlet anlægssum cirka 3 millioner kroner

Publiceret 05 May 2017 06:00