To af trænerne i Skanderborg Bokseklub. Fra venstre Joachim Berg, 22 år, og Lukas Ambrosio Knusen, 18 år.

To af trænerne i Skanderborg Bokseklub. Fra venstre Joachim Berg, 22 år, og Lukas Ambrosio Knusen, 18 år.

Det føles godt at blive banket igennem

Boksetræning er hård fysisk træning, men det føles rart bagefter, når alle aggressioner har forladt krop og sjæl

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

“Bom, bom, bom, bom-bom”. Sveden pibler ned af den unge mand, og hver gang han rammer sandsækken udstødes samtidigt et lille brøl, der hiver de sidste kræfter frem og er med til at angive slagseriens rytme.
 
Det er Simon Riis Høj fra Hylke, som Lokalavisen fandt i et træningslokale i Morten Børup Hallen i Skanderborg, hvor vi forleden aften overværede træningen i Skanderborg Bokseklub.
 
Det er ikke en ambition om at blive bokser, der har fået Simon Riis Høj til at motionere her, selv om en af trænerne dog har spurgt, om det ikke var noget med en kamp.
 
“Jeg begyndte i klubben for også at få noget socialt ved siden af,” siger Simon Riis Høj, der tidligere har gået til styrketræning i et center.
 
Til daglig er Simon IT-mand og har stillesiddende arbejde.
 
“Det føles faktisk godt sådan at blive banket igennem til træning. Det fysiske er en god udfordring, og jeg går masser af motion ud af det,” siger han.
 
Det med at blive banket igennem skal ikke helt tages bogstaveligt. For man kan sagtens blot deltage i den fysiske træning uden at skulle bokse mod andre.
 
Sådan fastslår to af klubbens trænere, Joachim Berg, 22 år, og Lukas Ambrosio Knudsen, 18 år.
 
“Folk behøver ikke at skulle til kamp, hvis man bare gerne vil træne med. Det er der fuld respekt for. Man behøver heller ikke være øvet på nogen måde. Vi er to trænere, så vi kan træne på flere niveauer,” lyder det.
 
Mille Jensen, som er forman, påpeger da også, at Skanderborg Bokseklub henvender sig til alle bokseinteresserede, men også til mennesker, som har mål om vægttab og forbedring af konditionen.
 
“Derfor har vi også sagt ja til at være et af tilbudene i den aktuelle vægttabskonkurrence 'Din by på vægten',” siger Mille Jensen.
 
Skanderborg Bokseklub er for øjeblikket på en charmeoffensiv for at gøre opmærksom på sig selv og for at skaffe flere medlemmer.
 
Klubben er kun et år gammel og er startet på grundlag af en tidligere klub for Thai-boksning. Klubben har fået praktisk hjælp af både bokseklubben i Galten og Colosseum i Aarhus.
 
“Det er nemlig en frivillig forening, hvis bestyrelse inkl. trænerne alle er unge, dvs enten arbejder eller studerer samtidig. Vores formål er at skabe en boksklub i en atmosfære af tryghed og tolerance,” understreger Mille Jensen.
 
Der er flere former for medlemsskab i kortere eller længere perioder.
 
“Da vi er en forening er vores bestræbelse dog at få varige medlemmer, som vil være med til at styrke sammenholdet, som jo er en forudsætning for foreningsarbejde,” betoner formand Mille Jensen.
 
Skanderborg Bokseklub låner lokaler i Morten Børup Hallen af kommunen. Her råder klubben over både handsker, pletpuder og sandsække - så man kan altså også deltage, selvom man endnu ikke har prøver kræfter med sporten eller endnu ikke har eget udstyr.
 
Træningstiderne er mandag 19.00-20.30 og onsdag 17.00-18.30. Første gang er gratis.

Simon Riis Høj, Hylke, som til daglig er IT-mand, nyder træningen.

Simon Riis Høj, Hylke, som til daglig er IT-mand, nyder træningen.

Publiceret 01 March 2017 12:00