Udenfor den nye tilbygning anlægges en ny plads, der med farvet asfalt bindes på de eksisterende udeaktivitetsområder.

Udenfor den nye tilbygning anlægges en ny plads, der med farvet asfalt bindes på de eksisterende udeaktivitetsområder.

Hallernes Rolls Royce på vej til Ry

Planerne om Ryhallerne fremhæves som nytænkende eksempel på haludvidelse

Af
Af Erland Rasmussen

Der er både roser for den kommende indretning af en ny tilbygning til Ry Hallerne såvel som tilsagn om millionstøtte fra Lokale og anlægsfonden, LOA.
LOA støtter således med tre millioner kroner, og tilsagnet er en af de sidste og meget vigtige brikker i det økonomiske puslespil om at skaffe den fornødne egenfinansiering på benene til den ambitiøse haludvidelse.
“Den gode nyhed er, at projektets gennemførelse nu er sikret,” siger en glad formand for den selvejende institution Ry Hallerne, Jens Szabo, efter tilsagnet fra LOA.
I alt ventes halprojektet at løbe op i knap 22 millioner kroner, når man medregner plads til uforudsete udgifter, arkitekthonorar, nogle forundersøgelser samt omkostninger til udvikling af IT, oplyser Jens Szabo.
Skanderborg Kommune støtter haludvidelsen med 11 millioner kroner, ligesom der er givet tilsagn om en lånemulighed hos kommunen på tre millioner kroner.
Dertil kommer, at Brugsforeningen Tryg har lovet at give et par millioner kroner via bonindsamlingen fra Kvickly, SuperBrugsen og andre medlemmer af Ry Cityforening.

Glad for lokal opbakning

“Vi er fantastisk glade for den støtte, vi har fået fra LOA og ikke mindst lokalt. Vi skal imidlertid finde et par millioner kroner mere for at få projektet til at hænge helt sammen,” siger Jens Szabo. Ry Hallerne udvides med ny multihal, motorikområde, springhal, café og udeareal.
“Udvidelsen af Ry Hallerne udmærker sig ved at være et eksempel på en facilitet, hvor boldspillere og gymnaster mødes på lige vilkår og udnytte de samme faciliteter. Det er samtidig indrettet til aktivitet og leg både vandret og lodret på gulve, vægge og ovenpå depotet. Her er også gjort særlig indsats for at imødekomme pigers ønsker til aktivitet og ophold i en idrætshal. Ry Hallernes udvidelse bliver eksempel på, hvor meget mere, der kan opnås, når man tør udvide med mere og andet end endnu en håndboldhal,” fremhæver direktør Torben Frølich, direktør i LOA.

Jens Szabo, formand for Ry Hallerne, glad for LOA-støtte.

Jens Szabo, formand for Ry Hallerne, glad for LOA-støtte.

Publiceret 26 June 2014 14:00