Der var urent trav, da SønderjyskE 1. marts slog Skanderborg Håndbold. SønderjyskE's spillertruppen blev inden kampen lovet 15.000 kroner af BSV's spillertrup, hvis d vandt over Skanderborg.

Der var urent trav, da SønderjyskE 1. marts slog Skanderborg Håndbold. SønderjyskE's spillertruppen blev inden kampen lovet 15.000 kroner af BSV's spillertrup, hvis d vandt over Skanderborg.

Håndboldskandale:

Stærkt uetisk og lige på grænsen

Skanderborg Håndbolds formand, Jens Christensen, som samtidig er formand for divisionsforeningen, er målløs over BSV- og SønderjyskE-spillernes manglende moral

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

"Det er jo stærkt uetisk i forhold til sporten. Det er svagt, at nogen finder på at handle på den her facon, og så på et tidspunkt, hvor der netop er så stort et fokus på matchfixing. Det her er helt klart et grænsetilfælde, der bør undersøges nærmere."
Jens Christensen, formand for Skanderborg Håndbold og samtidig formand for divisionsforeningen, er både overrasket og skuffet over at erfare, at spillerne fra SønderjyskE lod sig besnære af tilbuddet fra BSV's spillertrup om en præmiesum på 15.000 kroner til bødekassen, hvis de 1. marts slog Skanderborg Håndbold i den afgørende kamp om en plads i slutspillet.

Forskel på en bajer og 15.000 kroner

Mens der ikke var noget på spil for SønderjyskE, der allerede havde sikret sig en plads, var en sejr afgørende for Skanderborg-spillerne, da de dermed ville være i slutspillet i stedet for BSV.
"Der er jo milevidt mellem at love en kasse bajere i omklædningsrummet, hvis man vinder en kamp i serie fire, og så at tilbyde spillere i eliteserien et stort beløb for at vinde - navnlig når en sejr til Skanderborg Håndbold kunne have så store konsekvenser for BSV. Det er voldsomt at høre, at noget sådant er foregået. Det er mangel på moral. Etikken er jo, at alle går på banen for at vinde. Jeg har aldrig hørt om et lignende tilfælde," konstaterer Jens Christensen.

Fortjent sejr

Når det så er sagt, understreger han, at Skanderborg-spillerne på dagen simpelthen ikke præsterede godt nok til en sejr.
"Vi var rigtig godt med indtil kort før pausen, hvor der var uafgjort. Derefter smuttede de fra os og præsterede simpelthen bare bedre. De har en fantastisk hjemmebane, og det var en fortjent hjemmesejr.

Sendt til DIF's Matchfixing Sekretariat

Dansk Håndbold Forbund meddelte i en pressemeddelelse tidligere i dag, at ledelsen har besluttet at følge de retningslinjer, DHF har vedtaget i forhold til adfærdskodeks vedrørende matchfixing og anden uetisk adfærd.
Sagen med BSV og SønderjyskE er derfor videregivet til Matchfixing Sekretariat under Danmarks Idræts-forbund.
Her oplyser elitechef og leder af Matchfixinsekretariatet, Jesper Frigast Larsen til Ritzau, at hvis BSV og SønderjyskE bliver involveret i en matchfixing sag, så bliver det i forhold til en paragraf, som ingen endnu dømt efter. Paragraffen handler om modtagelse af gaver, hvoraf det fremgår, at det er forbudt at modtage gaver der ikke er naturligt knyttet til den idrætskonkurrence, hvor modtageren deltager.

null

Publiceret 11 June 2014 15:00