Marcus, Mads, Annette og Jørgen kommer hinanden ved, når de kører til motocrossløb i varevognen, som de overnatter i.

Marcus, Mads, Annette og Jørgen kommer hinanden ved, når de kører til motocrossløb i varevognen, som de overnatter i.

Hele familien er vild med motor og mudder

Far og mor kører Mads og Marcus landet rundt til motocross

Fredag eftermiddag pakker familien Vendelbo sin store og særligt indrettede varevogn.
Drengenes motocross-cykler, udstyr og værktøj ryger om bagi, og så tager far, mor, Marcus og Mads af sted for weekenden.
Turen går til Aalborg, hvor lillebror Mads på 14 om lørdagen kører sejren hjem i det Jysk-Fynske motocross mesterskab. Efter sidste løb og præmieoverrækkelsen, skal grejet pakkes, og så går turen til Mors, hvor storebror Marcus om søndagen skal køre.
Marcus klarer sig også godt og bliver nummer seks i 125cc-klassen, inden turen senere på dagen går sydpå til familiens landejendom ved Dover Kirke mellem Ry og Skanderborg.
Derhjemme går far og drengene i gang med at vaske bilen og motocrosserne, mens mor Annette går i gang med at lave mad og vaske de møgbeskidte køredragter.

Et familieprojekt

Sådan foregår en ikke ualmindelig weekend for familien Vendelbo i løbssæsonen fra april til oktober.
Drengenes sport er et familieprojekt, som forældrene bakker 100 procent op om.
Det kræver megen forberedelse og vedligeholdelse at køre motocross. Far Jørgen er sønnernes mekaniker og sørger for, at crosserne er tip-top før hvert løb, mens mor Annette er garant for rene køredragter og mad i maven.
Forældrene bruger oceaner af tid og masser af penge på drengenes hobby, men de får også meget igen.
"Jeg tror ikke, der er mange forældre, der er så meget sammen med deres teenagebørn, som vi er. Vi går meget op i drengene, er nervøse før løb, og får et kick, når det går godt," siger Annette Vendelbo.
Drengene lyder heller ikke til at være kede af at være så meget sammen med de gamle.
"Det er hyggeligt at køre sammen til løb, så det ville jeg komme til at savne, sammen med selve løbene og venskabet med de andre kørere, hvis jeg stoppede med motocross," siger Mads, der ligesom sin bror kører for Aarhus Motor Klub.

Født på en crosser

Mads stopper dog næppe lige foreløbig.
Han og Marcus er begge flasket op med motocross og har kørt på små crossere og fire-hjulere på familiens egen lille bane på landejendommen.
Deres far har selv kørt motocross og roadracing (motorcykelløb på asfalt) det meste af sit liv, ligesom morens bror, søster og svoger i mange år har kørt roadracing.
Forældrene fandt hinanden igennem motorløb, og da familien i sidste uge holdt 18 års fødselsdagsfest for Marcus, var flere af brødrenes motocross-venner inviteret med.
"Mange af mine venner er cross-venner, som jeg ser både til løb og privat," fortæller Marcus.

null

Publiceret 04 January 2012 07:30