Skanderborg Festivalklubs bestyrelsesformand Poul Martin Bonde fortæller, at de nye scener vil blive prøveopstillet i løbet af forsommeren. Smukfest 2020 finder sted 5.-9. august. Arkivfoto Grethe Bo Madsen

Skanderborg Festivalklubs bestyrelsesformand Poul Martin Bonde fortæller, at de nye scener vil blive prøveopstillet i løbet af forsommeren. Smukfest 2020 finder sted 5.-9. august. Arkivfoto Grethe Bo Madsen

Salling donerer 2,6 mio. til nye smukfest-scener

Nye bøgescener står klar til næste års Smukfest takket være 2,6 mio. skænket af Salling Fondene

festival Smukfest og Skanderborg Festivalklub har netop fået besked om, at Salling Fondene har valgt at støtte indkøb og byggeri af festivalens nye Bøgescener med knap 2,6 millioner kr.

"Vi kunne ikke forestille os en bedre måde at starte julemåneden på, og er meget glade for, at Salling Fondene har set til Skanderborg og fællesskabet omkring Smukfest med deres fornemme donation," siger Skanderborg Festivalklubs bestyrelsesformand Poul Martin Bonde.

Han fortæller, at de gamle scener ikke kunne leve op til de krav, som de store internationale navne stiller i dag. Han glæder sig over, at man til næste års festival og mange år fremover kan præsentere publikum og optrædende for et par topmoderne scener.

Skanderborg Kommune er den formelle udlejer af Dyrehaven, og borgmester Frands Fischer (S) påskønner også den store donation fra Salling Fondene.

Overskudsenergi lokalt og nationalt

"Vi er utroligt glade for, at Salling Fondene har valgt at støtte Smukfest og Skanderborg. Festivalen er en af Danmarks helt store kulturevents, som skaber overskudsenergi både lokalt og nationalt, og som selv har støttet mange gode initiativer og ildsjæle gennem årene," siger han.

Per Bank, formand i Købmand Ferdinand Sallings Mindefond og adm. direktør i Salling Group forklarer om baggrunden for Salling Fondenes donation, at man gerne vil støtte op om og bidrage til oplevelser og fællesskaber.

"Smukfest har en særlig plads hos en stor del af vores kunder. Igennem deres indkøb i Føtex, Netto, Bilka og Salling har de medvirket til, at Salling Fondene kan give en markant donation til festivalen, hvilket vi er rigtig glade for."

Arbejdet med at gøre skoven klar til de nye scener løber over de næste måneder. Efter planen vil de nye scener blive prøve-opstillet i løbet af forsommeren, så de kan være helt klar til at tage imod festivalens helt store navne ved Smukfest 2020 5.-9. august.

Festivalen har netop offentliggjort yderligere fire navne til næste års program. Det er Gilli, Carpark North, Medina og Rasmus Seebach.

-ab

Publiceret 03 December 2019 11:00