Borgmester Frands Fischer (S) konstaterede på fredagens informationsmøde, at Smukfest og Skanderborg hænger sammen og er indbyrdes afhængige. Foto: Sonne

Borgmester Frands Fischer (S) konstaterede på fredagens informationsmøde, at Smukfest og Skanderborg hænger sammen og er indbyrdes afhængige. Foto: Sonne

Ja da:

Walthers Hule flytter med

Cirka 200 var mødt frem i Dyrehaven til informationsmøde om flytningen af Bøgescenerne

Af
Claus Sonne

Lad os bare fået slået det fast med det samme: Når Bøgescenerne flyttes, og det gør de lige om lidt, så flytter Walthers Hule med.

Walther, skovtrolden der er Smukfests maskot, bor som bekendt under Bøgescenerne, og da der i fredags var informationsmøde om flytningen af scenerne, blev spørgsmålet om Walthers fremtidige bolig stillet - og besvaret med et "ja, Walthers Hule flytter med".

"Nogle lever med festivalen. Der er dem, der lever for festivalen. Andre lever kun under festivalen. En del lever af festivalen. Der er også dem, der lever på trods af festivalen

Cirka 200 var mødt op i paraplyvejret og blev affodret med pølser, øl og vand samt informationer om forløbet og tidsplanen for flytningen af de ikoniske scener.

Tale på ølkasse

Der blev holdt taler på en ølkasse, og borgmester Frands Fischer (S) leverede en fin beskrivelse af, hvad Smukfest betyder for Skanderborg.

Se billeder fra informationsmødet her:

"Nogle lever med festivalen. Der er dem, der lever for festivalen. Andre lever kun under festivalen. En del lever af festivalen. Der er også dem, der lever på trods af festivalen. Vi har en fælles opgave i af tage hensyn til dem alle," lød det fra toppen af ølkassen.

De fremmødte blev derefter lukket ind på byggepladsen og kunne blandt andet se, at der er gjort klar til, at Museum Skanderborg kan foretage en undersøgelse af, hvad skovbunden gemmer på.

Både stensætningen på selve scenen og bænkene foran den genopføres. Dermed er plads til, at Smukfest kan øge 'befolkningstallet' med op mod 7000. I 2020 lukkes cirka 2500 ekstra gæster ind.

Publiceret 07 October 2019 11:30