Anmelderne var vilde med Nephews afskedskoncert. Foto: Mike Madsen

Anmelderne var vilde med Nephews afskedskoncert. Foto: Mike Madsen

Smukfest får høvl for musikken

Anmelderne efterlyser mere kvalitet på scenerne i Bøgeskoven

Af
Claus Sonne

Mange tusinde festivalgæster gik - eller sejlede - med garanti hjem fra årets festival med gode musikalske oplevelse. Men kigger man på de professionelle anmeldere, så har disse ikke haft de mest spændende dage på den 40. udgave af Smukfest.

Ekstra Bladets Thomas Treo har haft festivalen, der har været omtrent lige så sjov som at få hevet negle af.

"Så er det overstået. Fem lange dage med lortevejr og møgmusik er forbi på Smukfest. Danmarks dyreste festival var igen intet værd," skriver Treo og brokker sig også over manglende plads foran Bøgescenerne.

Jyllands-Postens Kasper Schütt-Jensen kalder Smukfest for 'en lunken affære'.

"Man er nødt til at øge de musikalske ambitioner i Skanderborg. Ja, Robbie Williams er fortsat et stort navn, men skal man smide millioner efter et navn, hvis sange - af flere omgange - er blevet skrålet til ukendelighed på både Roskilde Festival og i Parken i København?," skriver han.

Århus Stiftstidende skriver om 'for meget metervare'.

"Vi vil opfordre til at tænke mere fremad, så musikken rigtig kan stikke af. Hvordan kan vi få Rihannas, Becks og Sias musikalske lillebrødre og -søstre til at komme og spille den nye musik? Gerne mere af Jadas gode pop, og mindre fund fra de hengemte skuffer - Dodo & the Dodos har vi hørt," fremgår det.

Ros til Nephew

Der er dog også kunstnere og bands, der har imponeret anmelderne. Det gælder blandt andet og måske især Nephew, der gav, hvad der kunne ligne en afskedskoncert på årets festival.

Man er nødt til at øge de musikalske ambitioner i Skanderborg

Simon Kvamm & Co. spillede sent lørdag og blev bedømt rigtig godt, blandt andet af B.T.'s Jeppe Elkjær Andersen.

"Det står klart, at denne anmelder sjældent har set et mere oplagt band på en dansk scene. En liveperformance, som vil blive husket i år frem," lyder det Andersen, der gav koncerten 6 af 6 mulige stjeerner.

Delte vande

Bands som eksempelvis The Minds Of 99 og Queen Machine fandt generel nåde for anmeldernes blikke - lige som veteranen Johnny Madsen, der ellers hverken musikalsk eller anekdotemæssigt har skiftet meget ud de seneste år (tier).

Fem lange dage med lortevejr og møgmusik er forbi på Smukfest. Danmarks dyreste festival var igen intet værd

Den kunstner, der nok delte vandene mest, var Robbie Williams, der var på onsdag aften. Den engelske veteran fik både bund- og topkarakterer.

"Robbie, for faen. Hvad havde du lige gang i?," spurgte B.T.’s anmelder Kristian Dam Nygaard, mens Gaffas Ole Svidt gav 5 af 6 stjerner.

"Kørte han på autopilot, var han god til at skjule det. Han gav folk, hvad vi ville have, og vi elskede det," lød det fra Ole Svidt.

Publiceret 12 August 2019 18:30