Finn Gabriel og Kirsten Nørup Gabriel bød velkomne til deres sølvbryllup. Foto: Per Bille

Finn Gabriel og Kirsten Nørup Gabriel bød velkomne til deres sølvbryllup. Foto: Per Bille

Tillykke:

Finn og Kirsten fejrer sølvbryllup på Smukfest

Inkarnerede medhjælpere inviterer cirka 60 gæster til deres sølvbryllup på Smukfest

Af
Christina S. Johansen

Smukfest Da Finn Gabriel og Kirsten Nørup Gabriel for 25 år siden blev gift i Skanderborg Slotskirke, gik bryllupsrejsen til Smukfest og campingpladsen på Sølund.

I dag, søndag 11. august 2019, fejrer parret så deres sølvbryllup på selvsamme Smukfest. Alle gæster - cirka 60 styk - er derfor inviteret til bobler i Champagnebaren og efterfølgende fri leg i Bøgeskoven.

"Ja, vi har endda arrangeret, at symfoniorkestret kommer," siger Kirsten Nørup Gabriel med et smil, da hun byder gæsterne velkommen, mens Aarhus Symfoniorkester er ved at gøre klar til koncert.

Parret har ikke været i tvivl om, at fejringen af den store dag skulle foregå på Smukfest.

"Vi havde ikke lyst til en stor, traditionel fest, så det her var bare oplagt," siger Finn Gabriel, som forklarer, at nogle af gæsterne aldrig har været med på Smukfest før, hvilket også lidt var en lumsk bagtanke med turen til Bøgeskoven.

På denne måde får Finn og Kirsten, der i øvrigt bor i Skanderborg, nemlig vist "deres festival" frem til lidt flere mennesker.

"Der er jo nogle, som slet ikke forstår, hvorfor vi holder sådan af den her festival, men de får sig forhåbentlig lidt af en aha-oplevelse," siger Finn Gabriel.

Et familieforetagende

Sølvbryllupsparret har været med på Smukfest siden 1986 for Finns vedkommende og 1983 for Kirstens. De har været med hvert år siden - undtagen ét.

Kirsten har tilmed været frivillig, siden første gang hun trådte sine sko på festivalen - på nær to år, hvor Finn fik hende overtalt til at "lege" med ham i stedet.

"Ja, han synes jo, at det var træls, at jeg skulle arbejde under festivalen, så han fik mig overtalt til bare at være gæst - derefter fik jeg så ham overbevist om, at han da bare skulle blive frivillige sammen med mig," fortæller Kirsten Nørup Gabriel.

Og sådan blev det. Medhjælper-tjansen er sådan set blevet lidt af et familieforetagende, da parrets to drenge har været med hele livet og i dag selv er medhjælpere.

Publiceret 11 August 2019 16:30