"Vores projekter får folk til at snakke om deres drømme med hinanden. Samtaler der stikker lidt dybere," siger Kenn Munk, en af drømmearkitekterne bag Hodjas Luftkastel. Foto: Inge Lynggaard Hansen. Inge Lynggaard Hansen

Smukbys hemmelige klub bygger svævende drømmeslot

En hemmelige klub har siden onsdag bygget løs på Hodjas Luftkastel

Af
Inge Lynggaard Hansen

Smukfest Temaet er drømme - både i tid og sted. De drømme, folk har skrevet på deres papirslotte er så forskellige som: Slikland, Aarhus 1904, Piratland, Svaneslottet og Færøerne.

"Vores projekter får folk til at snakke om deres drømme med hinanden. Samtaler der stikker lidt dybere," fortæller en af de to drømmearkitekter bag projektet, Kenn Munk.

Hvor lykkelig er du?

Den Hemmelige Klub har deltaget i flere projekter. Blandt dem "Images" festival i Aarhus:

"Her delte vi en mongolsk yurt (et mongolsk telt) med en buddistisk munk fra Butan. Teltet var bestemt ikke regntæt i øvrigt. Vi havde delt teltet i midten, sådan at i vores side var det drømmesiden, mens det i munkens side skulle symbolisere virkeligheden. I Butan måles velstand på, hvor lykkelig man er - ikke på hvor økonomisk velstillet man er," forklarer Kenn Munk.

"På Dokk1 var vi med i en festival, som hed "Counterplay", der handlede om legs vigtighed."

Klippe-klistre drømmeslot

Hodjas Luftkastel i Kulturhuset var lørdag morgen godt besøgt af de helt små, som sidder ved det lange bord og klipper og klistrer.

Blandt dem er Nikolaj på syv år.

"Mit yndlingsfag i skolen er billedkunst. Jeg går i 2. klasse i en skole i Solbjerg, fortæller han.

Mathilde på to år tegner en frø på sit lille hus og mor Tinna Jahn hjælper med at skære et fint lille vindue ud. Det skal hænges op sammen med alle de andre smukke luftkasteller.

Det smukke, svævende Hodjas Luftkastel er vokset stille og roligt i Smukbydagene. Foto: Inge Lynggaard Hansen

Det smukke, svævende Hodjas Luftkastel er vokset stille og roligt i Smukbydagene. Foto: Inge Lynggaard Hansen Inge Lynggaard Hansen

Publiceret 11 August 2019 15:00