Gilli endte med at få skabt en fest, da tømmermændene var delvist fordampende. Foto: Inge Lynggard Hansen

Gilli endte med at få skabt en fest, da tømmermændene var delvist fordampende. Foto: Inge Lynggard Hansen Inge Lynggaard Hansen

Det lykkedes: Men Gilli måtte kæmpe for det

Tømmermænd i begge lejre gav udfordringer

Af
lInge Lynggaard Hansen

"Skanderborg er i med mig eller hvad? I skal vide, at jeg har lige så mange tømmermænd som jer, så vi skal gøre det her sammen."

Gilli var kommet på en hård opgave, da han skulle synke en kulørt cocktail, bestående af det vanskelige blandingsforhold: Søndag eftermiddag og unge mennesker, der lige er vågnet.

Ikke bare skulle han overskue sine egne tømmermænd, men tilskuernes mange dages fest, en smule alkohol og for lidt søvn, gør måske længslen efter et sæt rent tøj, en blød seng og et godt måltid mad mere attraktivt at stå og tænke på end at skråle med på “Har I ikk’ hva’ I ska’ brug’, så’ det på med elefanthuen”.

Se Inge Lynggaard Hansens fotos fra koncerten her:

Et par enkelte håndtegn blev kastet og langsomt vågnede det unge publikum op. Lidt konfetti hjalp stemningen på vej.

På en eller anden måde lykkedes det alligevel Gilli at give de unge kunstigt åndedræt - og det endte med at blive en fed fest. Flere forældre, der havde øvet sig i at sige den helt specielle lyd brrrry brrrrrryyy stod og vuggede forsigtigt i behørig afstand. Det havde de nu ikke behøvet at gøre i skjul. Flere af Gillis sange er nemlig en hyldest til mødre - ikke mindst hans egen.

Publiceret 11 August 2019 22:30