Anders Matthesen optrådte på Smukfest udelukkende med nyt materiale. Det handlede blandt andet om livet som far til børn i iPad-alderen. Foto: Mike Madsen

Anders Matthesen optrådte på Smukfest udelukkende med nyt materiale. Det handlede blandt andet om livet som far til børn i iPad-alderen. Foto: Mike Madsen

Dansk Stand Ups Grand Old Man indtog Bøgescenen

Der var lagt op til en eftermiddag i komikkens tegn, da Anders Matthesen skulle optræde for et festivalramt publikum på Danmarks Smukkeste Festival

Af
Thomas Meisel Rasmussen

Det er en sjældenhed, at man får et decideret fuldt comedyshow på scenen ved Smukfest, udover den årlige komikerkavalkade, Stand Up for Skanderborg. Men på sidstedagen ved 40 års jubilæet for Danmarks Smukkeste Festival er det netop dét, vi bliver serveret. Hele halvanden times stand up med en af Danmarks bedste komikere.

Med festivalgearet i orden træder han ind på scenen iført bøllehat med indbygget myggenet og en polyestervest med flere lommer til myggebalsam.

'Der er ret meget sprit i, så det tiltrækker desværre Johnny Madsen. Men så har jeg en flaske rent vand i det andet hylster, til at jage ham væk igen,' fortæller Matthesen.

Nyt materiale

Anders Matthesen er en veteran i faget, med hele 26 år på de skrå brædder. Selv med så imponerende en karriere, var det udelukkende nyt materiale Smukfest blev fodret med. Det handlede meget mere om livet som far til børn i iPad-alderen end historier om drukture i det indre København, som den yngre Anden nok havde optrådt med.

Der er dog en smule mellem klapsalverne fra publikum. Fire dages hård festival med vand og vind har tæret på kræfterne. Det førte måske også til, at Anden gennemførte sit sæt hurtigere, end han lige havde regnet med.

Han kom dog ud på scenen igen for at optræde tiden ud. Det førte til et lettere improviseret sæt, hvor han kom ind på kærestens lettere irriterende kalendergaveidéer, samt svar på spørgsmål fra publikum.

Publikum brød ikke ud i latterbrøl ved hver mulighed. Dagen og stemningen bød sig mere til lette træk på smilebåndet. Det var først, da Anden takkede af, at de lange klapsalver gav ham den cadeau han fortjente, og viste publikums anerkendelse for et veludført show.

Publiceret 11 August 2019 20:50