Fordi vi ikke er alene:

Årets Polka Verner legat går til Sebastian

Knud Christensen, bedre kendt som Sebastian, blev lørdag hædret med Polka Verner Legatet efter næsten fem årtiers virke indenfor dansk musik

Af
Grethe Bo Madsen

Det var en tydelig rørt Knud Christensen, som de fleste nok bedre kender som musikerne og trubaduren Sebastian, der lørdag eftermiddag fik overrakt Søs Egelind og Kirsten Lehfeldts ærespris, Polka Verner Legat.

"Den herre, vi har valgt at hædre i år, hører til blandt de helt store i dansk musik gennem næsten fem årtier. En stemme, de unge kan spejle sig i, og som altid er på fællesskabets side - især det fællesskab, der vokser frem blandt outsidere," lød det blandt andet fra Søs Egelind.

Det ultimative danske sound track

Sebastian er en af de mest markante og mangesidede musikere, Danmark har at byde på. Han har solgt mere end 2 mio. plader gennem karrieren, givet langt over 2000 koncerter, og danskerne har købt mere end 3 mio. billetter til de mange musicals, han har skrevet.

"Sebastians har sat nye standarder for dansk musikproduktion, og har skrevet en lang række fornemme sange, der er selvskrevne til det ultimative danske sound track. En kunstner, der stadig og altid har noget på hjerte, og en der som få forstår kunsten at udtrykke både store følelser og skarpe holdninger," konstaterer Kirsten Lehfeldt.

De to legatstiftere understregede, at der var masser af gode grunde til at give Sebastian deres ærespris, men at der især var en grund til, at han fik Polka Verner legatet.

En som dig

"Mest af alt får du vores ærespris for med dine sange at minde os alle sammen om, at vi vitterlig ikke er alene. Der er et fællesskab derude, hvor der altid mindst findes en, der har det ligesom dig."

Med legatet fulgte en uges ophold på et vinslot i Provence samt en gavecheck på 190600 kr., der er indkommet gennem auktioner over billetter og boformer på Laurits.com samt donationer fra festivalens legekammerat, Waoo.

Publiceret 10 August 2019 16:12