Melvin Kakooza fik den varmeste velkomst af alle komikerne på scenen. Foto: Mike Madsen

Melvin Kakooza fik den varmeste velkomst af alle komikerne på scenen. Foto: Mike Madsen

Comedy i overflod:

Kakooza øverst på skamlen

Et farverigt og varieret overflødighedshorn af danske komikere fik smilene til at bryde frem på Smukfest

Af
Af Thomas Meisel Rasmussen

Smukfest Der var dømt motion til lattermusklerne, da en række af Danmarks bedste komikere skulle optræde for et feststemt publikum på Bøgescenen ved Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.

Martin Buch og Rasmus Botoft, bedre kendt som Rytteriet, var værterne, der med deres forskellige karakterer skulle fungere som den røde tråd og trygt guide publikum fra komiker til komiker.

Der var tale om stand up comedy i alle dens afskygninger. Komikere som Linda P og Michael Schøt lavede stand up i sin reneste form, mens Rune Klan brugte sine tryllefærdigheder til at forbløffe publikum med sine evner som tankelæser.

En varm velkomst

Det var kun anden gang, at Melvin Kakooza skulle optræde på Smukfest, men det skulle man ikke tro, ud fra den modtagelse han fik. Festivalgæsterne huskede hans sublime optræden fra sidste år, og gav ham den varmeste velkomst tilbage i bøgeskoven.

Adam og Noah gik på scenen, netop som himlen åbnede sig, hvilket fik dem til at spøge med, at vejrguderne måtte være racister. Publikum blev dog hængende, og det varede ikke længe, før vejret atter artede sig.

Martin Brygmann skulle have optrådt, men han må have været optaget med noget andet, så i stedet fik vi Kirsten Hüttemeier på scenen, til at lave en flot lagkage i anledningen af Smukfests 40-årsjubilæum. Den bestod af flødecreme, marmelade, fladfisk og makrelguf.

På trods af et kort udbrud af tungt regnvejr forblev pladsen foran Bøgescenen pakket hele vejen igennem den halvanden time af en tour de force gennem den danske comedy scene, som må siges at leve i bedste velgående.

Publiceret 10 August 2019 18:15