Niels Brandt og The Minds Of 99 fik de mange fremmødte smuklingene til at danse, synge og klappe lørdag aften. Arkivfoto

Niels Brandt og The Minds Of 99 fik de mange fremmødte smuklingene til at danse, synge og klappe lørdag aften. Arkivfoto

7 år på stribe:

The Minds Of 99 skuffer ikke over tid

Det var syvende år i træk, at The Minds Of 99 gæstede Smukfest, da de lørdag aften indtog Bøgescenerne. Og som altid leverede de

Af
Mathias Sonne

Det var med stor sikkerhed og velspillende toner, at The Minds Of 99 fik de mange fremmødte smuklingene til at danse, synge og klappe lørdag aften på Smukfest.

Gruppen er veteraner, når det kommer til live-optrædener, og det skal da også siges, at de i den grad fortjener deres status som et af Danmarks bedste livebands. Københavnerne blev præsenteret som 'rock, som det skal spilles i 2019', og selvom det ofte er svært at putte gruppens musik i en boks på den måde, så passede denne beskrivelse utrolig godt på deres optræden på dette års Smukfest.

Der blev lagt roligt fra land, men kort efter, især under numrene ’Ung Kniv’ og ’Et Barn Af Min Tid’, fik 99'erne publikum i gang. Der kunne ikke sættes en finger på det musikalske, og forsanger Niels Brandts karakteristiske og unikke vokal fejler aldrig på de store scener rundt om i Danmark. Han fik da også hjælp fra publikum, der sang med for alle pengene. Ofte fik de mange fremmødte lov til at synge omkvæd, og der var ingen tvivl om, at langt størstedelen – hvis ikke alle – kunne de unikke tekster udenad.

Blev bedre og bedre

Lige fra gruppen gik på scenen blev man overbevist om, at man lige havde oplevet det største moment i koncerten – men gang på gang blev det modbevist. Under nummeret ’Hjertet Følger Med’ var stemningen nærmest elektrisk, og da man kiggede rundt på folk, så man det ene store smil efter det andet. Efter nummeret gik gruppen kortvarigt af scenen, hvorefter publikum stod og ventede spændt. Det var tydeligt, at gruppen ikke var færdige.

Gruppens guitarist, Anders Folke Larsen, kom tilbage som den første, hvorefter der blev sat, hvad der bedst kan beskrives som et musikalsk våbenkapløb, i gang mod bandet.

Fremragende ekstra sæt

Kapløbet bestod af i alt 5 numre, der alle kan betragtes som nogle af gruppens største hits. Gruppen begyndte med ’Ma Cherie Bon Bon’, der gik rent ind hos samtlige af de fremmødte. Der blev fulgt op med ’Stjerner På Himlen’, der ligeledes var en kæmpe succes. Så blev det tid til ’K Før Ærlighed’ – endnu et stort hit fra gruppens seneste album ’Solkongen’ fra 2018. Dette nummer blev efterfulgt af ’Hurtige Hænder’, der blev overladt alene til Niels Brandt, der leverede en fuldstændig fejlfri version af det populære nummer. Kuldegysninger og optakten til tårer i øjnene skulle man ikke lede længe efter. Til slut blev hele koncerten afsluttet med ’Alle Skuffer Over Tid’, hvor der ikke var en eneste i Bøgeskoven, der stod stille.

The Minds Of 99 er et af Danmarks bedste livebands. Bedre kan der ikke siges. Niels Brandt nævnte også, at bandet bliver ved med at vende tilbage til Smukfest, hvis de må. Herfra kan det kun foreslås, at gruppen får lov til at vende tilbage ligeså ofte, man vil.

Publiceret 10 August 2019 22:45