Det sejler både i og imellem teltene på campingområderne og flere gæster har forladt festivalen. Foto: Inge Lynggaard Hansen

Det sejler både i og imellem teltene på campingområderne og flere gæster har forladt festivalen. Foto: Inge Lynggaard Hansen Inge Lynggaard Hansen

Se billederne: Smukfest forvandlet til Venedig

Mads og Monoplet blev sendt til tælling og festivalgæsterne sejler mod udgangene

Af
Inge Lynggaard Hansen og Grethe Bo Madsen

Skybrud på skybrud sender kaskader af regn ned over Smukfest, med er er stadig fuld gang i festen på festivalpladsen

"Vi er ramt af rimeligt omskifteligt vejr, og hver gang man lige tror, at nu har vi nok set det værste og den sidste byge, så kommer der sgu en til," konstaterer smukformand Poul Martin Bonde.

"Så voldsomt meget regn kan se og mærkes, både på pladsen, på campingområderne og parkeringspladserne. Vores medhjælpere gør en helt helt ekstraordinær indsats for at afhjælpe situationen," understreger han.

Frederik Winther og Christopher Schwaner fra Kolding tager vandmasserne i stiv arm:

Frederik Winther og Christopher Schwaner fra Kolding tager vandmasserne i stiv arm: "Vi skal ind og høre nogle gode DJ’s i aften, så vi bliver. Vi har været her siden tirsdag. Vi var afsted sidste år for første gang. Da lukkede vi kærligheden...! Vi bliver ikke slået ud af lidt regn. Hvis bare inderteltet holder tæt, og vi har tørt tøj. Og soundboxen er kommet indendørs." Foto: Inge Lynggaard Hansen Inge Lynggaard Hansen

Monopolet afbrudt af vand

Lørdag formiddag kom Mads og Monopolet til kort overfor vandmasserne, men ellers har de planlagte koncerter kunnet gennemføres.

"Vi fjerner store mængder vand, der hvor det kan lade sig gøre, vi genhuser folk, hvis camps er blevet oversvømmet, og vi lægger skærver, grus og sand ud der, hvor det giver mening. Og så holder vi hele tiden øje med, hvordan det udvikler sig," oplyser smukformanden.

Der er trængsel ved busserne. De yngste smuklinge træder vande og vil hjem. Foto: Kirstine Balling Radmer

Der er trængsel ved busserne. De yngste smuklinge træder vande og vil hjem. Foto: Kirstine Balling Radmer

Tonsvis af skærver, grus og sand

Fra torsdag til fredag blev der kørt 470 tons skærver, 180 tons stabil grus og 180 kubikmeter flis ind på festivalområdet, til at udbedre veje og stier.

"Mon ikke vi er ude i tilsvarende mængder her fredag og lørdag," gætter Poul Martin Bonde.

"Nogel publikummer har valgt at tage hjem. Dem prøver vi at hjælpe ud til p-pladserne. Parkeringspladsen Giraffen er hårdest ramt af regn, og her har vi hjulpet nogle gæster med at få trukket deres biler fri. det er nu ikke mange, men vi er klar til at hjælpe, hvis der er flere, der får brug for det."

Vibse Bjerrum, Gitte Wind og Katrine Svare fra Ribe har vendt kajakken og er på vej hjemad:

Vibse Bjerrum, Gitte Wind og Katrine Svare fra Ribe har vendt kajakken og er på vej hjemad: "Vi har været her i tre dage og har haft en fest. Men der er oversvømmelse nu, så nu tager vi hjem. Vi så Mads og Monopolet og de måtte stoppe på grund af strøm og kabler, der lå under vand. Vi vil gerne nå hjem inden den næste kæmpe byge kommer." Foto: Inge Lynggaard Hansen Inge Lynggaard Hansen

Publiceret 10 August 2019 17:58