Barselona i P3 Teltet var intimt, vildt og smukt. Foto: Per Bille

Barselona i P3 Teltet var intimt, vildt og smukt. Foto: Per Bille

Barselona viste hvor smuk musik kan være

Det var med stor sikkerhed og uden fejl, at den danske gruppe Barselona satte gang i P3 Teltet lørdag aften

Af
Mathias Sonne

Det er måske ikke alle, der har hørt om Barselona før. Hvis ikke man har, så skulle man tage at lytte til dem. Gruppen spiller en helt speciel form for musik, der umiddelbart er svær at beskrive med få ord. Det tætteste man kommer på noget konkret kunne være ’intim pop-rock’, hvilket i sig selv er meget bredtfavnende. Barselonas musik skal dog ikke læses om – den skal opleves. Og lørdag aften i P3 Teltet var der mange smuklinge, der var mødt op for at gøre netop dette.

Folk i alle aldre stormede ind under Teltet, da Rud Aslak, Rasmus Theodor og medbragte band begyndte at spille. Det kommer klart til udtryk, hvordan gruppen har noget på hjerte i deres tekster, hvilket kun bakkes op af Rud Aslaks bløde og eminente vokal.

Sjældent har man været med til en koncert, der kan være så intim som under nummeret ’Har Været På Vingerne’, og samtidig levere vilde guitarsoloer, nærmest rockede numre og en forsanger, der sparker mikrofonstativet omkuld

Hvor det i begyndelsen af koncerten var numre som ’Et År’ og ’Elskede At Drømme, Drømmer Om At Elske’, der normalt har Peter Sommer involveret, der virkelig tog fat, så blev det tydeligt klart, hvordan gruppens musikalske rækkevidde er enorm.

Intimt og vildt

Sjældent har man været med til en koncert, der kan være så intim som under nummeret ’Har Været På Vingerne’, og samtidig levere vilde guitarsoloer, nærmest rockede numre og en forsanger, der sparker mikrofonstativet omkuld.

På mange måder blev man klar over, da man oplevede Barselona, at ligesom de havde noget på hjerte, så ville de også hylde musikken, og alt det smukke, som musikken er i stand til at kunne. Koblet med en meget ydmyg og rolig attitude, hvor der også blev fundet tid til at komme ned og hilse på forreste række, var der ingen tvivl om, at gruppen nød at stå på scenen og dele ud af deres velskrevne tekster. Numre som ’Fra Wien Til Rom’, ’Hvornår’ og ’Barcelona’, der også har været spillet en del rundt om på diverse radiokanaler, var især fuldtræffere, hvor publikum ikke kunne undgå at bevæge sig.

Se Per Billes billeder fra koncerten her:

Slutteligt blev der fra gruppens side opfordret til at kramme sine nærmeste, så de virkelige kunne føle, at man var der, mens nummeret ’Bankende Hjerter’ begyndte at spille. Dette var en utrolig smuk afslutning på en utrolig smuk, velspillet og succesrig koncert. Barselona har en lys fremtid i vente. Simpelthen

Publiceret 10 August 2019 23:10