Regn i stride strømme skaber små floder og mudderbanker på festivalpladsen. Foto: Per Bille

Regn i stride strømme skaber små floder og mudderbanker på festivalpladsen. Foto: Per Bille

På med danse-røjserne: Det er et regnvejrsår

Ufattelige vandmængder flød torsdag ned over festivalpladsen

Af
Grethe Bo Madsen

Torsdag vil blive husket som en helt ualmindelig våd festivaldag, hvor flere af de optrædende kunstnere var udfordret, her i blandt Laid Back, der blev nødt til at afkorte deres optræden på Stjernescenen.

"Det regner helt vild, og vi blev lige lidt hårdt ramt. Der faldt rigtig meget regn på meget kort tid, og det betød, at Laid Back måtte stoppe lidt tidligere," fortæller festivalens pressetalsmand, Poul Martin Bonde.

"Vi satser vi på at holde resten af programmet, som planlagt, men falder der mere regn og falder det hurtigt, hårdt og pludselig, så er det force majeur, hvor vi må udbedre det, som vi nu kan, hvis det sker."

Ifølge Poul Martin er festivalen godt gearet til at tackle regnvejret.

Flis-fodbad

"Vi er klar på rigtig mange ting, men det er svært at gardere sig fuldstændig. Vi er åbenbart i et regnvandsår. Vi håber, det stilner af snart. I følge vejrfolkene, så findes der et fænomen, man ikke lige sådan kan sem hvor der på nul komme fem kan samle sig sådan nogle skyer, der kan indeholde helt vildt meget vand," forklarer han.

De mange byger og skybrud har gravet små floder ned gennem festivalpladsen, og mange har oplevet at få et ufrivilligt fodbad, når de træder på flydende flis.

Sneplov klar til mudderet

"Noget af det, der arbejdes med fra vores side i forhold til hovedstierne og færdselsårene herinde på festivalpladsen er at lægge sand og skærver, som er bedre end flis, der som mang ehar bemærket flyder ovenpå vandpytterne," fortæller Poul Martin Bonde.

"Vi har også slamsugere parat og vist nok også en sneplov. Ikke fordi det nogensinde har sneet på Smukfest, men fordi de er gode til at skrabe mudder af med. Vi får forhåbentlig ikke brug for den i år."

Publiceret 08 August 2019 23:12