Udvalget af mad og drikke er enormt på Smukfest - så hvorfor ikke prøve sig frem? Foto Torben Thorhauge

Udvalget af mad og drikke er enormt på Smukfest - så hvorfor ikke prøve sig frem? Foto Torben Thorhauge

Dugfriske fadøl, grandiose gourmetmiddage og alt derimellem

Festivalen får i år besøg af 7 originale foodtrucks fra Holland, der serverer både pomfritter, wraps, supper og pandekager

Af
Skrevet af Smukfest

Uden mad og drikke, dur helten ikke, og det tager Smukfest meget seriøst! Med over 80 forskellige spisesteder og 60 barer behøver dine smagsløg aldrig kede sig, når du er på festivalen. Om du så er til det nye og hippe eller de elskværdige klassikere, så er der noget for dig!

Maden

Når du lander i skoven på Smukfest og slentrer ind ad Sherwood-indgangen, møder du som noget af det første Can Blau, der serverer ægte spansk tapas. Fra her kan du tage maden med videre eller slå dig ned og nyde herlighederne.

Går du mod Sølund passerer du Hollændersvinget, som siden det åbnede i 2014 bare er blevet mere og mere skønt. I år får vi besøg af 7 originale foodtrucks fra Holland, der serverer både pomfritter, wraps, supper og pandekager. Få skridt derfra kan du få RIGTIG italiensk pizza hos Italio. Mamma mia!

På Bøgepladsen er der fuld gang i den med koncerter, så det skal du selvfølgelig nyde, men når du (endelig!) bliver sulten igen kan du da lige smutte forbi Madtorvet, hvor nogle af Smukfests ældste madboder ligger. Det er blandt andet her, du finder Kurts Pizza og Con Carne og Mor Karens, der serverer flæskesteg med sprød svær, brun sovs og kartofler. Det er ret skønt! Det er også på Bøgepladsen, at du finder klassikeren Smukfisk med østers, hummere og pil-selv-rejer.

Helt hemmeligt kan vi også løfte sløret for en rigtig god, gammel kending, som endnu engang skal slå sine folder blandt bøgeskovens grønne til sommer. Det drejer sig om Thor-øllen, der har fået sin helt egen bar, Thor Hill, på toppen af bøgepladsen

Fortsæt ad den nye sti fra Bøgepladsen til Stjerneområdet, indtil du kommer forbi Mexival. Her kan du prøve den helt nye indiske madbod, der nok skal få fyret op for smagsløgene, inden turen går videre til området omkring De Omvendte Træer, hvor flere gamle kendinge som Brændende Kærlighed, Yutaka Sushi og Pizza by WH holder til.

Du har efterhånden fået lagt en god bund, ikk'? Fra Stjerneområdet kommer du hurtigt videre til Søbadet, hvor Volkerts Fylke holder til. Her serverer de moderne danske retter af høj klasse og har med deres to etager en af de bedste udsigter på festivalen. Og det siger altså ikke så lidt, når man er omgivet af lysegrønne bøgetræer!

På campingområderne KærligHeden og Skovlunden er der også kræset ekstra meget for maden i år. På KærligHeden åbnes der et helt nyt madtorv med fem nye madboder, der langer både mexikansk, arabisk og dansk mad over disken, mens Cafe Brød Barista sørger for dejligt bagværk dagen lang på Skovlunden. Mhmmm, vi ses!

Barer, bobler og alt det våde

Uanset om du er til farverige drinks, lækre vine og bobler, eksotisk spiritus eller bare en god gammeldaws øl, så er Smukfest leveringsdygtig i lige netop dét, du søger.

Festivalen præsenterer igen i år to special gin-barer, en masse craftøl og folkets orange yndlingsdrink: Aperol Spritz, som har egen bar. Du'Prop sørger endnu engang for vin i autentisk parisisk stil, mens du kan komme til søs på tømmerflådebaren Vandret ved Søbadet.

Er du lidt mere til de mørke og velvoksne drikke, så disker High Spirits op med alt fra cognac og rom til portvin og sherry. Alt imens du kan nyde en god cigar! Det er også på High Spirits, at du kan komme til et hav af forskellige smagninger. Hvordan lyder en Morgen Bitter smagning med rundstykker og kaffe for eksempel? Eller hvad med en gin-workshop, hvor du som en ægte connaisseur lærer at blande din egen gin?

Helt hemmeligt kan vi også løfte sløret for en rigtig god, gammel kending, som endnu engang skal slå sine folder blandt bøgeskovens grønne til sommer. Det drejer sig om Thor-øllen, der har fået sin helt egen bar, Thor Hill, på toppen af bøgepladsen!

Hvis du ikke rigtigt er til det dersens alkohol eller egentligt bare ikke orker tilføje mere til tømmermændene, kan vi glæde dig med, at Smukfest også tilbyder alkoholfrie øl og drinks i alle regnbuens farver!

Publiceret 01 August 2019 15:30