Fest for det gode naboskab i Højvangen

Gode naboer er guld værd og det gode naboskab i det almene boligområde Højvangen er værd at fejre. Det sker lørdag 3. juni ved den årlige Sommerfest, hvor hele byen er inviteret.

Artiklens øverste billede
Ingen Sommerfest uden rodeotyren. På Sommerfestens program er masser af aktiviteter for børn i alle aldre. Pressefoto

120 lokale frivillige, masser af gade samarbejdspartnere og den boligsociale helhedsplan Fælles om Højvangen sætter hvert år alle sejl til, for at fejre det gode naboskab i boligområdet. 

»Vi er meget taknemmelige for de mange samarbejder med naboer i Højvangen og resten af byen. Nogle har været med næsten igennem alle årene – det gælder for eksempel Brandvæsenet, Politiet, Kirken og Dagtilbud Højvangen,« fortæller projektleder Charlotte Strandgaard. 

Det er ubeskriveligt skønt at se 120 frivillige beboere gå i aktion for at lave den bedst fest for naboskabet

Charlotte Strandgaard, projektleder, Fælles om Højvangen  

Brandvæsenet sender igen i år modige børn en tur op i den store brandstige, og det er et sikkert hit at kunne se Højvangen oppefra sammen med en sej brandmand. 

Hoppesko og kasteraketter

I år står Kirken sammen med FDF’erne for et par aktiviteter for børn, de kalder for »hoppesko« og »kasteraketter«, mens Børnehaven Regnbuen hygger om de mindste med pandekager over bål, ansigtsmaling og sæbebobler. Der vil også være nogle nye børneaktiviteter, som kartoffelklask, karamelkast og nogle helt nyindkøbte segboards, man skal styre igennem en bane. Dertil kommer toget Futti, der tager besøgende på rundtur i området, hoppeborgen, fiskedammen og rodeotyren, som også hører til en god sommerfest. En klassiker ved Sommerfesten er også fodboldturneringen for børn, som arrangeres af én af de 120 frivillige beboere, hvor man dyster på tremandshold. 

I årets udgave af Sommerfesten er der kommet nye gode »naboer« til. 

»Vi har lavet et samarbejde med »De Heslige Slønglers Klup«, som vi glæder os meget over. I år har frivillige beboere herfra givet en hånd til Sløngeldagen, og så kommer slønglerne herop med en aktivitet fra deres Ole Lund Kierkegaardske univers. Det passer perfekt til Sommerfesten, som også er skæv og rummelig,« forklarer projektlederen. 

Trofaste bands

Ud over de mange aktiviteter for børn, er der selvfølgelig også masser af plads og rum til bare at hænge ud og hygge sig i området. Der vil dagen og aftenen igennem være musik på scenen i Beboerhuset på Grundtvigs Vej, og også her er Højvangen beriget med gode naboer. 

»Peter Eggert fra Mallinggård har været trofast her, og i år er vi så heldige, at han stiller både med et børnekor fra Mallinggård og med sit eget band. På samme måde er det lokale rockband Railroad også blevet til et husorkester ved Sommerfesten.« 

Dertil kommer to øvrige lokale navne: rapperen »Hakke« og bandet »Ligefrem Lykkelig«, der spiller groovy dansk popmusik. Fra kl. 20- 24 er det ultra-lokale DJ Danefeldt, der sørger for at trække folk på dansegulvet. 

Det lokale band »Ligefrem Lykkelig« spiller groovy dansk popmusik til Sommerfesten i Højvangen. Pressefotos

Gratis morgenkaffe

Sommerfesten indledes med gratis morgenkaffe og rundstykker til de første 200 gæster, og kl. 10 byder borgmester Frands Fischer velkommen. Kl. 10 åbner også aktiviteter og boder, og det er stadig muligt at booke en plads til sine »lopper« hos Katja Bach Dam (tlf: 6022 4207). 

Blandt boderne er Integrationsrådet, Bydelsmødrene og et nyt projekt, »Naturfriske Fællesskaber«, der hører til i Sundhedsfremme i Skanderborg Kommune. Der vil også være mulighed for at komme med på en guidet tur til det nye Orangeri og Haver og høre en frivillig beboer fortælle om sit engagement i området. I løbet af dagen vil der desuden være zumba- undervisning samt fire filmforevisninger med en mini dokumentarfilm om det boligsociale arbejde i Højvangen. 

»Og så er der selvfølgelig tombolaen, som altid er et tilløbsstykke. Også her er vi meget afhængige af og taknemmelige for de erhvervsdrivendes velvillighed til at støtte op om Sommerfesten,« understreger Charlotte Strandgaard. 

Børnehaven Regnbuen hygger om de mindste gæster til Sommerfesten. Pressefoto

Ud over aktiviteterne er der selvfølgelig også salg af fadøl, sodavand, slush ice, popcorn, hjemmebagt kage, is og mad fra Grillen. Som noget nyt i år er Grillen åben både fra kl. 11-15 og igen fra kl. 17-20, så der også kan købes aftensmad. 

Der plejer at være omkring 1000 besøgende til Sommerfesten. Men ingen fest uden frivillige, der sørger for at få det hele til at glide. 

»Det er ubeskriveligt skønt at se 120 frivillige beboere gå i aktion for at lave den bedst fest for naboskabet. I år er medhjælpertrøjen lyserød, så man kan ikke undgå at få øje på dem, og vi håber bare at rigtig mange vil komme op og feste med os.« 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.