Lokale helte hyldet for deres indsats

Årets Idrætsudøver, Årets Leder og Skanderborgprisen Sporen blev uddelt onsdag 10. maj ved byrådets forårsfest for kontraktholdere og medlemmer af borgerrepræsentationen.

Artiklens øverste billede
Skanderborgprisen Sporengik til Anna Margrethe Kristensen fra Herskind., der blev hædret for sin indsats for et stort antal lokale foreninger. Borgemster Frands Fischer overrakte prisen. Foto: Per Bille

For 14. gang har Skanderborg Kommune uddelt årets priser til ildsjæle inden for forenings- og kulturlivet. Priserne tildeles lokale kandidater, der er med til at gøre en forskel på kultur-, forenings- eller idrætsområdet.

En bedømmelseskomite, bestående af repræsentanter fra Skanderborg Idrætsråd, Landsbyfællesskabet, Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd og Folkeoplysningsudvalget, har vurderet indstillingerne og udpeget de tre prismodtagere, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Skanderborgprisen Sporen

Anna Margrethe Kristensen modtog Skanderborgprisen Sporen. Hun har haft et bredt virke i Herskind-området i mange år. Hun har ydet – og gør det fortsat – en imponerende indsats som frivillig i lokalområdet. 

Det er hele lokalområdet – blandt andet forsamlingshus og menighedsråd, der indstiller Anna Margrethe Kristensen. Det er her, hun har involveret sig og har sat mange aktiviteter i gang. 

Anna Margrethe betegnes som en meget vedholdende ildsjæl, som har brugt det meste af sin vågne tid på, at befolkningen i lokalområdet skal have de bedst mulige vilkår for et godt liv i den nordlige ende af kommunen. 

Med udpegningen af Anna Margrethe har bedømmelseskomiteen lagt vægt på, at Anna Margrethe Kristensens virke har strakt sig over mere end 50 år. 

Bjarne Berring Rasmussen fra Skanderborg Skakklub modtog prisen som Årets Leder. Foto: Per Bille

Årets Leder

Bjarne Berring Rasmussen fra Skanderborg Skakklub modtog prisen som Årets Leder. Bjarne har igennem de seneste 50 år lagt tid og sjæl i arbejdet med Skanderborg Skak-klub og skoleskakken rundt om i kommunen, hvor han i mere end 40 år har undervist utallige elever og stadig gør det. Bjarne er med til at fastholde de unge mennesker i foreningslivet. Også som bestyrelsesmedlem har Bjarne i en lang årrække gjort en indsats i klubben. Bjarne er en ildsjæl. 

I indstillingen skriver Skanderborg Skakklub at »en der kan, er mere værd end ti, der vil,« og peger på, at dette er meget sigende for beskrivelsen af Bjarne som leder, formand og træner. 

Med udpegningen af Bjarne Berring Rasmussen har bedømmelseskomiteen lagt vægt på Bjarnes store engagement og de mange års aktive virke i foreningen. 

Anker Juhl fra Skanderborg Vandski Klub modtog prisen som Årets Idrætsudøver. Foto: Per Bille

Årets Idrætsudøver

Anker Juhl fra Skanderborg Vandski Klub modtog prisen som Årets Idrætsudøver. Anker Juhl blev i 2022 dansk mester i slalom – men det er hans præstationer på vandski i mange år, der har fået Skanderborg Vandski Klub til at indstille ham til prisen som Årets Idrætsudøver. 

Anker Juhl er den mest vindende vandskiløber i Skanderborg Vandski Klub. Han har vundet mange guldmedaljer i de discipliner, som aktiviteten rummer. 

Anker er 81 år gammel og »still going strong«. Han har været medlem af Skanderborg Vandskiklub i over 30 år og er et godt forbillede for ungdommen. 

Bedømmelseskomiteen har peget på Anker Juhl som modtager af prisen på grund af hans årelange flotte præstationer, og fordi han viser, at man stadig kan være sund og fit, når man er oppe i årene. De mange medaljer er med til at sætte streg under Ankers dedikation til træning og konkurrencer. 

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.