Iværksætter fra Stjær: Thea hjælper børnefamilier ud i naturen med sine naturkasser

Thea Larsen, Stjær, vil hjælpe børnefamilier mere ud i naturen med årstidsbestemte naturkasser.

Artiklens øverste billede
Thea Larsen er personen bag Naturens Børn, og hun er klar med forårskassen. Foto: Katrine Friis.

Hvad kan man egentlig lave med sine børn og børnebørn i naturen?

Det er der faktisk næsten ingen begrænsninger for, men det kan være svært lige at finde ud af, hvad man skal give sig til.

Det ønsker 37-årige Thea Larsen, Stjær, der er uddannet biolog, at give både forældre og bedsteforældre inspiration til gennem sine årstidsbestemte naturkasser.

»Jeg kunne godt tænke mig at hjælpe flere børnefamilier og bedsteforældrene med børnebørnene mere ud i naturen. Jeg tror, at mange vil bruge naturen mere, men de mangler simpelthen inspiration til, hvad de skal lave,« forklarer Thea Larsen, hvis primære målgruppe er børn i alderen fire til 10 år.

Mission i naturen

Siden foråret sidste år har Thea Larsen for alvor arbejdet med Naturens Børn, der i det store hele består af årstidsbestemte naturkasser, der skal give inspiration til naturoplevelser. For nylig sendte hun forårskassen med temaet vilde vanddyr på gaden. I kassen er der et net til at fange vanddyr, et akvarie, en sorteringsbakke og en lup til bedre at kunne se dyrene. Derudover er der en naturjagt, hvor det gælder om at finde nogle bestemte dyr i vandhuller med dertilhørende fakta.

»Og så er der en naturmission i kassen, hvor jeg opfordrer forældre og bedsteforældre til at gå ud og hjælpe i naturen. I forårskassen er det for eksempel en opfordring til at lave et vandhul i haven, for mange dyr mangler faktisk vandhuller i Danmark,« siger Thea Larsen.

Det ypperste for Thea Larsen er at inspirere til gode stunder i naturen. Men det er i den grad også vigtigt for iværksætteren, at så meget som muligt er bæredygtigt.

»Jeg har tænkt bæredygtighed ind de steder, det kan lade sig gøre. Al papiret er eksempelvis lavet på stenpapir, så det også kan holde til at komme med ud i naturen, samt det er et bæredygtigt alternativ til almindeligt træpapir. Papkassen er bæredygtighedscertificeret, jeg genbruger pap, fyld og papir hvor det er muligt, og klistermærkerne er også lavet i bæredygtige materialer. Det er jo selvfølgelig svært at gøre med akvariet, nettet og sorteringsbakken, men alle steder jeg kan gøre det bæredygtigt, gør jeg det,« lyder det fra Thea Larsen.

Født under corona

Thea Larsen fik ideen til naturkasserne under coronanedlukningen i 2020.

»Jeg havde en svær periode i mit liv med en sygemelding, hvor jeg på det tidspunkt gik mange ture i naturen for at få det bedre. Jeg fik også lyst til at tage fat i den her biolog i mig igen og tage mine to børn, der dengang var tre og seks år med ud og bruge tid med dem i naturen. Jeg havde materialer med ud og tog snakke med dem, vi tog sommerfuglelarver og haletudser med hjem, så de kunne følge udviklingen til sommerfugl og frø,« fortæller Thea Larsen.

Pludselig begyndte hun at bygge noget op i hovedet.

»Jeg begyndte at tale med mine venner om, hvad de gjorde, når de skulle ud med deres børn, og de forklarede, at de mest var på legepladsen eller en gåtur i skoven. Og så begyndte jeg stille og roligt at tænke ind i nogle nemme løsninger til aktiviteter i naturen,« siger Thea Larsen.

Drømme for fremtiden

Efter lidt tid prøvede hun konceptet af på nogle testfamilier, og efterfølgende justerede hun i konceptet til det produkt, hun sidder med i dag.

Naturens Børn er født, men der er stadig ikke nok til at gøre det til en fuldtidsbeskæftigelse.

»Så jeg har stadig et fast job ved siden af, hvor jeg så er på nedsat tid, så jeg kan bruge mere tid på Naturens Børn i hverdagene. Ellers har jeg primært siddet med det aftener og i weekender,« lyder det fra Thea Larsen.

Hvis hun skal drømme stort, håber hun, at Naturens Børn en dag vokser sig stort nok til, at det kan være den fulde beskæftigelse.

»Sådan noget tager selvfølgelig tid. Nu skal folk lige finde ud af, at jeg er her, men jeg står op om morgenen og mærker, at jeg brænder for det her - jeg er virkelig passioneret omkring det,« siger Thea Larsen, der foreløbig har solgt en større portion af forårskasserne til Danmarks Naturfredningsforening.

»Men ellers henvender jeg mig primært til private endnu,« siger Thea Larsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.