Tryg: Nu ser vi fremad

Efter nogle svære uger håber Brugsforeningen Trygs bestyrelsesformand Carsten Bank-Mikkelsen, at dialogmødet bliver et punktum i sagen om Remas ankomst til Ry.

Artiklens øverste billede
Brugsforeningen Tryg i Ry har været i stærk modvind den seneste tid. Bestyrelsesformand Carsten Bank-Mikkelsen håber nu, at man efter dialogmødet i Ry 1. februar har fået afklaret en masse, og kan begynde at komme videre. Pressefoto: Brugsforeningen Tryg.

I løbet af onsdagens dialogmøde fortalte Brugsforeningen Trygs bestyrelsesformand Carsten Bank-Mikkelsen flere gange, at den seneste tid har været svær. Ikke kun for Tryg som forening, men også for ham som person. Dagen før dialogmødet kontaktede Uge-Bladet Skanderborg formanden, for at høre om hans oplevelse af sagsforløbet.

»Det kommer vi ind på i morgen, men jeg kan godt afsløre, at jeg synes, det har været tungt for brugsforeningen og for mig at skulle bruge så meget energi på det her.« 

Ifølge Carsten Bank-Mikkelsen har sagen stået på meget længere end blot januar. Forrige uge blev dog – med DR’s TV-indslag og artikler – den foreløbige kulmination på en sag, der indeholder en række beskyldninger om urent trav rettet mod blandt andet brugsforeningen. Nogle beskyldninger som formanden er godt træt af.

»I min optik har man lyttet til nogle få stemmer og derfra råt for usødet slugt den holdning, også har man fået en historie ind i det billede bagefter.«

Intet at skjule

Sagen rækker på mange måder helt tilbage til 2018, hvor de første streger til helhedsplanen for den østlige del af Ry blev tegnet. Hele vejen igennem har Carsten Bank-Mikkelsen og Tryg afvist, at der skulle være noget at komme efter. Alligevel besluttede Carsten Bank-Mikkelsen at slå et længere opslag op på i Facebook-gruppen For Os Der Bor i Ry og Omegn 2. januar i år.

»Det gjorde jeg, fordi jeg fik en række spørgsmål fra DR, som var meget bredere end den vinkel det endte med. Det jeg hørte fra dem, var meget sklarpt trukket op og lidt provokorende, synes jeg. Derfor valgte jeg at foregribe tingene og sige »hey hvis det er DR’s vinkel, så vil vi gerne fortælle vores side.««

I samme opslag inviterede brugsforeningen sine medlemmer til et dialogmøde, hvor der var muligheder for at stille spørgsmål.

I min optik har man lyttet til nogle få stemmer og derfra råt for usødet slugt den holdning, og så har man fået en historie ind i det billede bagefter.

Carsten Bank-Mikkelsen, bestyrelsesformand, Brugsforeningen Tryg

»Det gjorde vi, fordi vi intet har at skjule i den her sag. Vi stiller os gerne op foran vores medlemmer, og fortæller vores side af sagen. Dialogen på Facebook bliver hurtigt for skarp og unuanceret, og jeg vil hellere kommunikere direkte med medlemmerne.«

På mådet forventede han blandt andet at fremhæve en ifølge ham overset vinkel i sagen. Nemlig at det ikke er Skanderborg Kommune, der lytter til brugsforeningen, men brugsforeningen der lytter til kommunen. 

»Jeg håber, at der kommer det ud af mødet, at vi kan lukke sagen og fokusere på at drive vores butikker og fremadrettet gøre det vi gør, nemlig at støtte vores butikker og lokalområde og ikke få skudt i skoene, at vi har en bagtanke med det, vi gør.«

Tid til refleksion

Dagen efter dialogmødet var det da også en træt, men tilfreds Carsten Bank-Mikkelsen, som Uge-Bladet Skanderborg fik fat på.

»Jeg synes, det var en udmærket aften med gode spørgsmål. Jeg synes, vi fik afklaret det, vi skulle afklare. Ikke fordi der var så meget nyt, men vi fik da repeteret argumenterne.«

Formanden hæftede sig ved, at folk ikke stod i kø for at stille spørgsmål. Det vidner ifølge ham om, at dem der mødte op, bakker op om brugsforeningen. 

»Det er i hvert fald et indtryk, jeg gik derfra med. Jeg tænker også, at vi alle sammen blev lidt klogere.«

Spørgsmålet er hvordan han, brugsforeningen og Ry kommer videre herfra.

»Det har jeg også tænkt lidt over. Jeg har drøftet lidt med Anders Hougaard (formand for Folkets Bjerg red.). Han har opfordret til, at vi holder et møde med temaet »Hvad vil vi være kendt for?« Det går jeg lidt, og tygger på om kunne være en god ting. Uanset hvad, skal vi have lidt ro på nu. Det er ikke noget, der sker på tirsdag i hvert fald.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.