SIF Fodbold er glade for nye baner, men står stadig med ubesvarede spørgsmål

Klubben er i tvivl om, hvordan de 8000 m2 reelt er udformet. De ser derfor frem til dialogen med Anlæg og Ejendomme i starten af februar.

Artiklens øverste billede
Der er stor glæde i SIF Fodbold over de nye fodboldbaner. Alligevel tøver klubben med at fejre noget indtil de ved, hvilke banetyper de kan få plads til på det nye areal. Arkivfoto: Mark Sigetty

Nyheden om, at der er erstatningsbaner på vej til Stilling IF vækker blandede følelser i den lokale fodboldklub. 

Det sidste års tid har planerne om en ny daginstitution i Stilling fyldt meget i byen og måske særligt i Stilling IF Fodbold. Det nye byggeri betyder nemlig, at en del af klubbens nuværende fodboldbaner bliver inddraget til formålet. Da idéoplægget til den nye daginstitution blev vedtaget i december, var det samtidig med intentionen om, at fodboldklubben ville få stillet erstatningsbaner til rådighed. Det er nu en realitet. Alligevel tøver klubben med at fejre for tidligt.

»Vi er selvfølgelig rigtig glade for det ekstra areal. Vi er dog i tvivl om, hvor meget det er, vi egentlig har fået,« fortæller bestyrelsesformand i Stilling IF Fodbold, Nicolaj Simonsen. 

Vi er glade for den ekstra grund kommunen har købt, og vi ser positivt på det. Men vi står også med en nu lille frygt for, at det her areal ikke kan rumme, de behov klubben har.

Nicolaj Simonsen, bestyrelsesformand, Stilling IF Fodbold.

Der er selvsagt ikke tvivl om den samlede størrelse af jorden, da det tydeligt er blevet meldt ud fra kommunens side, at der er tale om 8000 m2. Spørgsmål er, hvordan disse 8000 m2 er udformet, og dermed hvordan klubben kan bruge arealet rent praktisk. Det handler især om banestørrelser.

»Hvad er det, vi kan lægge ind i de her 8000 m2? Er det en 11-mandsbane eller to ottemands? Det er ikke rigtig beskrevet i den skitse, vi har fået, og det synes jeg, er lidt ærgerligt.«

Ser frem til dialog

Klubben håber på, at udformningen af de 8000 m2 betyder, at der er plads til en 11-mandsbane. En 11-mandsbane giver nemlig klubben, den fleksibilitet, de har brug for. En 11-mandsbane kan nemlig laves om til to ottemandsbaner, der samtidig kan laves om til flere femmandsbaner. Det vil blandt andet gøre skemalægningen af træninger fra sæson til sæson mere fleksibel.

Den anbefalede banestørrelse for 11-mands er 105 x 68 meter eller omkring 7100 m2. Derfor betyder udformningen af de 8000 m2 jord meget. Ifølge kommunens pressemeddelelse kommer indretningen af arealerne til at ske i samarbejde med SIF, og det er vigtigt for klubben.

»Vi er glade for den ekstra grund kommunen har købt, og vi ser positivt på det. Men vi står også med en lille frygt for, at det her areal ikke kan rumme, de behov klubben har.« 

Derfor ser de nu frem til dialogen med Anlæg og Ejendomme, som begynder i starten af februar. Klubben står nemlig med flere ubesvarede spørgsmål.

»Hvad kan vi regne med? Hvordan bliver processen det næste års tid? Hvad med den ottemandsbane der er tegnet ind i forvejen oppe ved parkeringspladsen mister vi den? Vi mangler at kunne besvare nogle af de mange spørgsmål vores medlemmer har. «

Maner til besindighed

Mens fodboldklubben tøver med at fejre for tidligt, er der jubel hos formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Skanderborg, Tage Nielsen (RV). 

»Det var meget vigtigt for mig og udvalget, at vi skaber nogle rammer for den klub, som de er glade for. Det er så vigtigt, at vi har nogle frivillige, der er tilfredse med de vilkår og rammer, de har. Det er jo med til at motivere. Ligesom det er vigtigt, at vi kan finde et sted at passe vores børn.«

Han mener dog ikke, at klubben skal være bekymrede for hvor vidt, der er plads til en 11-mandsbane på det nyanskaffede stykke jord.

»Det vil jeg tro, der er. Der er ingen tvivl om, at de 8000 m2 kan rumme en 11-mandsbane efter min mening.«

Han understreger samtidig vigtigheden i, at klubben bliver inddraget i processen. 

»De bliver involveret med det samme. Og jeg kan ikke forestille mig andet end, at der er plads til det, de ønsker. Jeg kan godt forstå, de har været trætte af forløbet, men som jeg har sagt flere gange: vi finder en god løsning, og det synes jeg vi har fået.«

Skanderborg Kommune forventer, at de nye fodboldbaner står klar til sommeren 2024, hvor gravearbejdet til den nye daginstitution også begynder.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.