Lokalpolitiker stiller op til toppost for DGI-Østjylland

Andreas Tang-Brock, Ry, melder sig som formandskandidat i idrætsorganisation.

Artiklens øverste billede
Andreas Tang-Brock udnytter sneen, når den er i Danmark, og ses her på langrendstur i Søhøjlandet. Han stiler nu mod en toppost som formand for DGI-Østjylland. Privatfoto

Det 37-årige byrådsmedlem fra Skanderborg Kommune, Andreas Tang-Brock, Ry, offentliggør nu sit kandidatur til formandsposten for idrætsorganisationen DGI-Østjylland.

Jeg ved ikke, om det giver mig et sug i maven, når jeg tænker på det ansvar, der følger med posten, men jeg er meget bevidst om, at jeg træder ind i en rolle, som kommer til at give hår på brystet.

Andreas Tang-Brock, formandskandidat DGI-Østjylland

Organisationen skal vælge ny formand på årsmødet 27. april. Valget kommer i kølvandet på, at den hidtidige formand, Torben Märcher, på årets første dag oplyste, at han stoppede med øjeblikkelig virkning på grund af personlige årsager.

En af de store

DGI-Østjylland repræsenterer 689 foreninger med 220.557 medlemmer og 17.989 frivillige fra otte kommuner i hele Østjylland, og det er en af de store medlemsforeninger i hovedforeningen, DGI.

Andreas Tang-Brock er helt på det rene med, at han stiller op til en krævende post som bestyrelsesformand for en meget stor organisation.

»Jeg ved ikke, om det giver mig et sug i maven, når jeg tænker på det ansvar, der følger med posten, men jeg er meget bevidst om, at jeg træder ind i en rolle, som kommer til at give hår på brystet,« siger han.

Formandskandidaten tilføjer, at det selvfølgelig er et stort ansvar at være bestyrelsesformand for en organisation med 50 medarbejdere, ligesom han også bliver ansvarlig for, at bestyrelsen fungerer, og at formanden skal gå forrest og stå i spidsen i både de store og svære sager.

»Det giver da noget ærefrygt i forhold til opgaven,« lyder det.

Naturlig indfaldsvinkel

Andreas Tang-Brock, der er uddannet gymnasielærer, gift og far til tre små børn, er valgt til sin første periode som socialdemokratisk medlem af byrådet i Skanderborg Kommune, hvor han tillige er næstformand i Klima-, Miljø- og Planudvalget samt medlem af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

Indfaldsvinklen og kvalifikationerne til en høj post i idrættens foreningsverden ser Andreas Tang-Brock som helt naturlig, fordi han hele sit liv har været en del af det klassiske foreningsliv med gymnastik, fodbold, håndbold, volleyball, beachvolley, badminton og tennis.

Andreas Tang-Brock har desuden engageret sig i flere af de såkaldte selvorganiserede idrætsformer som parkour, slackline og akroyoga.

Centrale roller

Andreas Tang-Brok har også organisatorisk erfaring fra landsledelsen af DGI som medlem af hovedbestyrelsen i perioden 2017-2019.

Som tidligere medlem af DGI’s hovedbestyrelse og med sit kendskab til det ledelsesforum vil Andreas Tang-Brock også arbejde for DGI Østjyllands særinteresser i det store DGI.

»Nej, jeg ved ikke på forhånd, hvor jeg står i forhold til valget. Men jeg tænker da, at min profil er stærk,« siger Andreas Tang-Brock.

I den forbindelse peger han på sin kommunale erfaring, som han vil bruge til at styrke DGI-Østjyllands samarbejde med netop kommunerne.

At understøtte arbejdet i foreningerne som rygraden i DGI fremhæver formandskandidaten desuden som en naturlig kompetence, fordi han har arbejdet med frivillighed altid i både foreninger og professionelt.

»Jeg har erfaring på en række af de opgaver, som er centrale for formanden, og hvor jeg vil kunne gå ind og løfte fra dag 1,« lyder det.

Stærkere formand

Andreas Tang-Brock følte sig ikke færdig med DGI, da han ikke blev genvalgt til hovedbestyrelsen.

Da DGI-Østjylland så for tre år siden skulle have ny formand, overvejede han kraftigt at stille op. Beslutningen blev dog en anden, fordi familien lige på det tidspunkt ventede tredje barn.

»Nu er jeg i en situation, at hvis jeg bliver valgt, så vil formandshonoraret sammen med mit byrådshonorar kunne gøre, at jeg kan fokusere og koncentrere mig fuldt ud på de to områder. Det vil give en langt stærkere formand, end hvis jeg havde et arbejde ved siden af, og det vil betyde et mere fokuseret byrådsarbejde,« mener Andreas Tang-Brock. 

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.