Fake news rammer Himmelbjerget: Urigtig udmelding om handleplan skaber kæmpe forvirring

En eklatant fejlfortolkning af en mail fra kommunaldirektøren til byrådet om den videre proces for Himmelbjerg-planen skaber igen røre

Artiklens øverste billede
Shinimichi

Helhedsplanen for Himmelbjerget skal laves om. Helhedsplanen for Himmelbjerget skal ikke laves om.

Uenigheden er til at få øje på i de to udsagn, hvor det første leveres af Venstres byrådsmedlem Anders Rosenstand Laugesen, mens det andet kommer fra kommunaldirektør Lisbeth Binderup.

Det hele handler om en mail, Lisbeth Binderup har sendt til byrådet. Heri fortæller hun, at styregruppen bag helhedsplanen for Himmelbjerget har afsluttet sit arbejde. Helt efter planen er det derfor Økonomiudvalget, der som erhvervs- og turismeudvalg har ansvar for det videre arbejde med helhedsplanen, som nu arbejder videre med planen.

Og hold så godt fast i bordkanten, for nu bliver det indviklet...

Lisbeth Binderups mail fik Anders Rosenstand Laugesen til at skrive følgende på sin Facebook-side:

"Den såkaldte styregruppe bag Himmelbjergplanen har netop holdt møde. I går blev byrådet orienteret omkring styregruppens anbefalinger. Jeg har også haft lejlighed til at stille opklarende spørgsmål til styregruppens formand nemlig kommunaldirektør Binderup.

Anbefalingerne er, at arbejdet med helhedsplanen ryger tilbage i Økonomiudvalget og byråd. Hurra!

Økonomiudvalget, hvor borgmester Gaarde er formand, og jeg er næstformand, vil så have ansvaret for at lande en ny tilrettet Himmelbjergplan. Jeg har allerede vædet den første flaske kvalitetsrødvin (med en ledende DF’er) på, at vi handsker opgaven og tiltrækker millioner i fondsstøtte."

Der skal altså, ifølge Anders Rosenstand Laugesen, laves en ny, tilrettet helhedsplan for Himmelbjerget.

Plan ændres ikke

Spørger man Lisbeth Binderup, der har ledet styregruppen bag helhedsplanen for Himmelbjerget, er der imidlertid ikke er tale om, at helhedsplanen skal ændres.

"Styregruppen har ikke anbefalet, at helhedsplanen trækkes tilbage eller ændres. At det videre arbejde nu overgår til Økonomiudvalget er helt efter bogen, da dette udvalg også er erhvervs- og turismeudvalg. Nu venter der så et arbejde, der også involverer Tårnkomitéen, Naturstyrelsen og Turistforeningen, så de fire parter danner en arbejdsgruppe," forklarer hun.

Lisbeth Binderup tilføjer, at arbejdsgruppen i den kommende tid vil holde møder med alle de parter, der er at finde på og omkring Himmelbjerget, herunder også kritikere af planen.

"Handleplanen er og bliver et idékatalog. Himmelbjerget har udviklet sig ved knopskydning, senest med en legeplads og nye toiletter, men der er aldrig set på en samlet linje, lige som der heller aldrig er set på vedligeholdelse og fornyelse. Derfor er vi gået 'op i helikopteren' og ser på visioner," lyder det fra kommunaldirektøren.

V-talsmand forundret

”Der er intet nyt i det her. Det er en skitseplan med forslag. Det er helt efter planen. Jeg sidder selv med i styregruppen for Himmelbjerget, og har været med til at aftale den proces og lægge forløbet fast sammen med de øvrige i styregruppen, hvor kommunaldirektøren er formand. Naturligvis skal planen tilbage til økonomiudvalget, det har hele tiden været meningen,” siger Birte M. Andersen.

Venstre tilkendegav efter et gruppemøde for nylig, at partiets byrådsgruppe nu var enige om at støtte op om byrådets beslutning – og at Birte M. Andersen fremadrettet er den eneste fra Venstre, der udtaler sig om udviklingsplanen.

”Det er rigtig godt, der nu kommer et temamøde i byrådet, hvor vi kan snakke Himmelbjergplanen igennem igen og pege på de elementer, vi vil prioritere. Men sideløbende med det fortsætter den proces, der hele tiden har været planlagt, hvor den administrative arbejdsgruppe, der har repræsentanter fra Tårnkomitéen, Naturstyrelsen og Turistforeningen, har dialoger med interessenter som Hjejleselskabet, Silkeborg Kommune, spejderne og naboer. Borgerinddragelsen har hele tiden været en del af planen. Det er der overhovedet ikke noget nyt i. Det er almen kommunal procedure,” understreger Birte Andersen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.