Logistik bygget på menneskelige relationer

Dachser ser nærmere på samarbejdet med Kamstrup, som ikke blot handler om bundlinje, men om mødet mellem mennesker.

Artiklens øverste billede
Kamstrup har hovedsæde i et industrikvarter nordøst for Skanderborg. Foto: Presse/Kamstrup.

Med al sandsynlighed har du en energimåler i dit hjem, måske din elmåler, der bærer mærket Kamstrup.

Virksomheden med speciale i intelligente måleløsninger til vand og energi har hovedsæde i et industrikvarter nordøst for Skanderborg. Fokus er på at levere et produktsortiment af høj kvalitet – og det er her, logistikken har en vigtig rolle.

»Kamstrups brand er lig med høj kvalitet, og det ønsker vi fortsat at være,« fortæller Jens Wollau Jensen, Head of Warehouse & Shipping hos Kamstrup.

»En stærk kundeoplevelse udvikler sig til en stærk brandoplevelse, og derfor er kundeoplevelsen et ekstremt vigtigt punkt på Kamstrups dagsorden – og ekstremt vigtig for alle vores transporter. Det er vigtigt for os at sikre kvalitet og service i distributionen, og den feedback, vi modtager både internt og fra vores kunder, bekræfter, at Dachser virkelig udmærker sig på logistikken.«

Tæt dialog

En vigtig del af samarbejdet med Kamstrup var at finde frem til den bedste løsning for netop dem.

»Dachsers ekspertiseområde matcher vores distributionskrav, hvor sikker og rettidig levering af sendingen fra det øjeblik, hvor den forlader vores matrikel til den endelige destination er afgørende,« siger Jens Wollau Jensen.

»Desuden er den leveringsgennemsigtighed, som Dachser tilbyder, med til at sikre en effektiv kundesupport, hvilket øger kundetilfredsheden. Og sidst, men ikke mindst, sikrer det store udvalg af services, som Dachser tilbyder, at vi kan målrette den logistikløsning til vores kunder, der passer præcist til deres behov.«

Kamstrups gods er stykgods, der passer som fod i hose ind i Dachsers vejtransportnetværk. Hver dag lægger logistikleverandøren vej forbi Kamstrups tre adresser på Industrivej. Det er lastbilchauffør Henrik Bjørn Andersen fra FP Transport, der kører turen, så han kender folkene fra de forskellige lagre hos Kamstrup, og de kender ham, hvilket giver en tryghed for både kunden, Dachser og vognmanden.

Bjørns faste arbejdsdag indebærer både trailerbytte og læsning hos Kamstrup. En del af konceptet er nemlig såkaldt dynamisk læsning, som betyder, at Kamstrup løbende læsser en hel trailer med varer til deres kunder i Europa, efterhånden som ordrerne bliver afsluttet og pakket. Derefter kommer Bjørn og bytter traileren, som så transporteres til Dachser Denmarks terminal i Kolding, hvor varerne sorteres og læsses på Dachsers daglige linjebiler til deres endelige destinationer hos Kamstrups kunder.

»Det er sjældent, jeg kommer til et sted, hvor der er så godt styr på det som hos Kamstrup,« fortæller Bjørn. Han sætter en ære i at sørge for, at kundernes gods bliver hentet rettidigt, og den tætte dialog med chauffør, lager og kontor gør, at samarbejdet går lettere.

»Opstår der et problem, kan jeg sige det til dem, og det bliver fikset. Det er vigtigt, at vi har en gensidig respekt for hinanden, for vi skal sammen finde den bedste og nemmeste måde at gøre tingene på.«

Mere end et samarbejde

Det er andet og mere end blot en arbejdsrelation – det er fælles værdier, gensidig tillid og en vilje til at mødes på midten for at få alt til at gå op i en højere enhed. En gammel rygskade begrænser muligheden for tunge løft, men hos Kamstrup stiller de en elpalleløfter til rådighed, så Bjørn slipper for unødvendige fysiske anstrengelser, når han læsser godset.

Monika Kasten er Sales Manager hos Dachser i Kolding. For hende handler det om at have en god dialog, også når noget går skævt, men resten af tiden skal man kunne stole på, at logistikken kører. Sådan oplever hun også samarbejdet med Jens.

»Jeg vil sige, at relationen mellem Kamstrup og Dachser bygger på mere og andet end transport af gods fra A til B,”« fortæller Monika Kasten.

»Vores løsning for Kamstrup er tilpasset deres behov. Vores fælles værdier og fælles fokus på innovation gør vores to virksomheder i stand til at udvikle os sammen og tilpasse logistikken til en hvilken som helst udfordring, der måtte komme vores vej. Det skaber fornyet energi i netværket, når vi sammen kan vokse og finde frem til de bedste løsninger på vores udfordringer.«

I sidste ende er det centrale i samarbejdet mellem Kamstrup og Dachser en grundlæggende respekt for sine medmennesker og en vilje til at tænke anderledes. Alle kan fragte gods fra A til B – det er menneskerne bag, der gør hele forskellen.

sas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.