Ry Hallerne appellerer til politikerne: »Vi kan ikke se os selv i det her«

Kort før vedtagelsen af lokalplanen, der blandt andet omfatter den nye skole i Ry, forsøger Ry Hallerne med endnu et borgermøde en sidste gang at få kommunen til at ændre på planerne.

Artiklens øverste billede
Ry Hallernes bestyrelse frygter, at den nye skole presse brugere ud af hallerne i dagtimerne og samtidig spænder ben for en udvidele af hallerne engang i fremtiden. Arkivfoto: Erland Rasmussen

Der er langt mellem smilene hos Ry Hallernes bestyrelse. Byggeriet af den nye skole, der skulle være en glædelig begivenhed, der bød på nye muligheder og synergier for alle, er endt som en vedvarende migræne for hallernes bestyrelse. Her har man svært var at se sig selv som en ligeværdig partner i dialogen med kommunen.

For os er det utrolig vigtigt, at hallerne kan bruges i sammenhæng. En hal er ikke bare en hal. Vores haller har multiple fuktioner, de bruges sammen på kryds og tværs. Det er en del af vores DNA. Det handler om kloge kvadratmeter. Det er den røde tråd i Ry Hallerne. En fritstående hal væk fra de øvrige haller fungerer ikke for os.

Jens Nellemann, Ry Hallerne

»Det her kunne blive et fantastisk projekt, og vi har om nogen haft armene oppe og været med til at juble. Men et godt samarbejde er også et spørgsmål om at lytte til hinanden og om både at give og at tage. Lyt nu til os,« lyder appellen fra Ry Hallernes bestyrelsesformand, Jens Nellemann.

Skole optager hal-timer

Ry Hallernes bekymring handler dels om at miste adgangen til hallerne i dagtimerne, fordi de i tidsrummet fra klokken 8-16 skal benyttes af eleverne på den nye skole, og dels om manglende mulighed for engang i fremtiden at kunne udbygge i sammenhæng med de eksisterende haller, hvis kommunen holder fast i, at den nye skole skal ligge klods op af hallerne.

»Vi får at vide, at den nye skole skal disponere over hallerne i dagtimerne. Men hvad så med alle de brugere, vi har i dag, som gør brug af hallerne i det tidsrum. Vi har mange, der i dag benytter hallerne i dagtimerne. Hvor skal de så være i fremtiden?« spørger Jens Nellemann, der frygter at de nuværende brugere – blandt andre Ældre Sagen, Psykiatrien, Ry Gymnastik, Ry Badmintin, Gudenåskolen, Dagtilbud Ry og private dagplejere – med den nye skole vil blive presset ud af hallerne.

»Vi er et dagligt samlingssted for rigtig mange lokale borgere. Som selvejende institution har vi taget rigtig mange ind. Vi har masser af aktiviteter. Vi lægger os i selen for at gøre det bedste for borgerne i Ry. Vi frygter at miste de muligheder, når vi skal forholde os til, at skolen skal have hallerne i dagtimerne. Vi kan simpelthen ikke forstå, at man kan bygge en ny skole uden samtidig at bygge idrætsfaciliteter til den,« forklarer han og peger på, at hallerne med den nuværende kapacitet vil få svært ved at skabe tilbud til alle.

»Vi ved, at der kommer flere og flere ældre over 60 år, som gerne vil lave idræt i dagtimerne. Så vi ved, at vi får brug for et stigende antal aktiviteter i dagtimerne fremadrettet. Hvordan skal vi klare den udfordring? Det er sørgeligt, hvis vi ikke kan tilbyde noget til dem.«

Spænder ben for ny hal

Og her spiller spørgsmålet om at kunne udvide ind, for selvom der bliver byggefelter i den foreslåede lokalplan, så bliver det ikke i direkte tilknytning til de nuværende haller, for der skal skolen ligge, som planen er lige nu.

»Vi bliver simpelthen lukket inde. Vi har foreslået, at skolen kunne rykke lidt mod øst eller lidt bagud, så der er plads til at vi kan udvide, men det bliver afvist. For os er det utrolig vigtigt, at hallerne kan bruges i sammenhæng. En hal er ikke bare en hal. Vores haller har multiple fuktioner, de bruges sammen på kryds og tværs. Det er en del af vores DNA. Det handler om kloge kvadratmeter. Det er den røde tråd i Ry Hallerne. En fritstående hal væk fra de øvrige haller fungerer ikke for os,« siger Jens Nellemann, der mener, at den nye skole lige så godt kunne placeres der, hvor man planlægger at placere boldbanerne.

I et sidste forsøg på at få hjælp til at kæmpe mod beslutningerne har Ry Hallerne indkaldt til borgermøde tirsdag 20. september kl. 20 i hal C.

»Vi vil gerne informere borgerne om vores genstridigheder. Vi orker ikke ret meget mere. Det er en umenneskelig kamp. Jeg synes ikke, der er ret meget demokrati i det her,« konstaterer Jens Nellemann.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.