Demokratiet til debat på Himmelbjerget: Hvordan taler vi sammen?
Efter et par års coronapause er der lagt op til masser af debat og dialog om den måde, vi taler sammen, debatterer med hinanden og træffer beslutninger.
Søndag den 28. august er der igen Demokratiets Folkemøde på Himmelbjerget med oplæg og debatter for alle generationer, og det er helt gratis at være med.
Sådan lyder det i en pressemeddelelse om arrangementet fra Claus Leick, som er formand for foreningen Demokratiets Folkemøde, og Bendt Nielsen, som er kasserer.
Digital barnepige
Børneforældre kan for eksempel høre om, hvad der sker, når den digitale barnepige, YouTube, bliver sluppet løs i børneværelset, og hvordan de bedst kan beskytte deres børn.
Der er både oplæg og workshop for unge med fokus på den hårde tone på de social medier, samt behovet for digital dannelse, der giver et indblik i, hvordan teknologien og Facebooks algoritmer kan påvirke unges vaner, selvbillede og sociale relationer.
Folkemødet lægger ud med Özlem Cekic, der fortæller om den svære kunst at tale sammen. Hun kommer gode råd til den svære samtale og giver konkrete redskaber til, hvordan vi alle kan blive bedre til at skabe konstruktive samtaler – om det er på arbejdspladsen, i privatlivet eller på de sociale medier, kan vi alle tage et personligt ansvar for den gode dialog.
Der er musikalske indslag undervejs i programmet og Ry Højskoles nye forstander, Stefan Hollænder Kvamm, synger og spiller for til fællessang.
Klima, krig og corona
En række østjyske folketingspolitikere kigger forbi til en plenumdebat om, er der plads til demokrati, når vi har kriser med klima, krig eller corona, er det er problem, at ingen gider være medlem af et parti længere, og er politikerne på Christiansborg blevet for populistiske og hårde i retorikkerne. Du kan møde Mona Juul (C), Andreas Steenberg (B), Jens Joel (A), Fatma Øktim (V) og Kirsten Normann (F)
Andreas Pinstrup Jørgensen fra Tænketanken Demokratiske Erhverv fortæller om, at medejerskab i virksomheder bidrager til større produktivitet og stabilitet, bedre økonomi og en helt særlig entreprenørånd.
Facebook, medier og medierørkner er igen til debat og der bliver også tid en meningsudveksling om det helt lokale demokrati i de små byer, når de emnet “Hvem sætter dagsordenen for den helt lokale debat i din by/landsby, og er der plads til, at alle kan være med” bliver debatteret.
ear