Opfordring fra kommunen til Ry Hallerne: »Kom tilbage i arbejdstøjet«

Udmeldingen fra Ry Hallerne om at træde ud af samarbejdet om en ny skole og daginstitution ærgrer formand for Børne- og Ungdomsudvalget Trine Frengler. Ry Hallerne repræsenterer fritidsbrugerne, og deres input er vigtige i arbejdet fremadrettet.

Artiklens øverste billede
Ry Hallerne har blandt andet været bekymret for, at der ikke bliver plads til de nuværende brugere, når de kommende skolebørn også skal benytte faciliteterne. Arkivfoto: Erland Rasmussen

Planerne for en moderne og attraktiv skole og daginstitution centralt i Ry er ved at tage form. Det forberedende arbejde har været i gang siden januar 2021, hvor et enigt Byråd besluttede at bygge en ny skole og daginstitution ved Ry Hallerne.

Hvis det skulle blive aktuelt at udvide Ry Hallerne, så kan det fint lade sig gøre. Muligheden for udvidelse har været et tema undervejs i processen efter Ry Hallernes ønske, og derfor ærgrer jeg mig over udmeldingen. Ry Hallerne repræsenterer også fritidsbrugerne i byggeprocessen, og jeg synes ikke, at det er fair over for dem, at man bare melder sig ud. Derfor er min opfordring til Ry Hallerne klar: Kom nu tilbage i arbejdstøjet. Vores dør står i hvert fald åben.

Trine Frengler (S), formand Børne- og Ungdomsudvalget

I sommerferien meldte Ry Hallerne, der indtil nu har været medlem af bygherreledelsen, ud i pressen, at de trækker sig ud af arbejdet med at planlægge af byggeriet.

Børne- og Ungdomsudvalgets formand, Trine Frengler (S) opfordrer Ry Hallerne til at komme tilbage i arbejdstøjet. Arkivfoto

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Skanderborg Kommune, som fortsætter:

Bekymringen går blandt andet på, at der ikke bliver plads til de nuværende brugere, når de kommende skolebørn også skal benytte Ry Hallernes faciliteter. Derudover hedder det, at Ry Hallerne ikke har plads til udvidelser i fremtiden med den kommende placering af skole og daginstitution.

Fortsat plads

Udmeldingen fra Ry Hallerne ærgrer Trine Frengler, formand for Børne- og Ungdomsudvalget (S).

»Inden for de næste 10 år kommer der mere end 500 ekstra skoleelever og 150 ekstra børn i dagtilbud i Ry-området. Dem skal vi have plads til, og det er derfor vi bygger en ny skole og daginstitution. Det betyder selvfølgelig, at flere skolebørn skal have idrætsundervisning i Ry Hallerne, men som beregningerne ser ud for de næste 10 år, vil der fortsat være plads til børnehaverne, senioridrætten og andre brugere,« siger Trine Frengler og fortsætter:

»Hvis det skulle blive aktuelt at udvide Ry Hallerne, så kan det fint lade sig gøre. Muligheden for udvidelse har været et tema undervejs i processen efter Ry Hallernes ønske, og derfor ærgrer jeg mig over udmeldingen. Ry Hallerne repræsenterer også fritidsbrugerne i byggeprocessen, og jeg synes ikke, at det er fair over for dem, at man bare melder sig ud. Derfor er min opfordring til Ry Hallerne klar: Kom nu tilbage i arbejdstøjet. Vores dør står i hvert fald åben.«

Kloge kvadratmeter

Over alt i Skanderborg Kommune er Byrådet optaget af at skabe ”kloge kvadratmeter”, hedder det videre, så nye byggerier har flere funktioner og på den måde udnyttes bedre. Det giver mening både økonomisk og miljømæssigt. Fællesskabets Hus i Ry, Skanderborg Fælled og den nye skole og daginstitution i Hørning er gode eksempler på den tankegang.

»Den nye skole og daginstitution skal ligge ved Ry Hallerne, fordi det er centralt, og fordi vi kan skabe synergi og bæredygtighed ved at tænke det 7800 kvadratmeter store byggeri sammen med de eksisterende faciliteter. Skolen bliver i princippet tilgængelig 24 timer i døgnet, og det kan give en række nye attraktive lokaler for borgerne i Ry. Man kunne for eksempel forestille sig yoga eller fællessang i skolens aula om aftenen. Skolen kan også bruges til overnatning i forbindelse med stævner ved Ry Hallerne. Mulighederne er mange, men det kræver, at vi skaber ideerne og samarbejder om udformningen af byggeriet, og hvordan vi skal bruge det i praksis,« siger Trine Frengler.

Den nye skole og daginstitution i Ry skal efter planen stå klar i sommeren 2026.

ear

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.