Line følger efter Lone - og Luna bliver til Rokkjær

Line Rokkjær er den, snart, nye ejer af butik Luna i Ry, der med overtagelsen skifter navn. Hun har allerede mødt stor opbakning i byen.

Artiklens øverste billede
Lone og Line er begge meget glade for handlen. Line får nu to Rokkjær butikker og Lone bliver medarbejder i Rokkjær.

For lidt over et år siden stod den dengang 28-årige Line Rokkjær med en ærefuld pris i hånden. Hun havde modtaget ”Den gyldne Musling,” fra Morsø erhvervsråd, fordi hun trods hårde år i guldsmedebranchen havde klaret sig rigtig godt.

Prisen uddeles nemlig kun til iværksættere, der har været på en usædvanlig rejse og har en lovende fremtid.

Det er da angstprovokerende, at skulle tage over efter en som Lone, som er så vellidt og så stor en personlighed her i Ry. Så det bliver lidt af en arv, jeg skal løfte

Line Rokkjær, Rokkjærs Guld Sølv Ure

Som 25-årig sprang hun ud som selvstændig indehaver af Rokkjærs Guld Sølv Ure i Nykøbing Mors. Butikken havde mere end 100 år på bagen. Nu er hun 29 år og ny indehaver af butik Luna i Ry.

Line fortsætter sin rejse som iværksætter og udvider den ene butik i Nykøbing med en stor butik i Ry. Hun overtager ovenikøbet Lone Nielsen - måske bedre kendt som Luna, som medarbejder. Det må da være en mærkelig følelse?

»Det er da angstprovokerende, at skulle tage over efter en som Lone, som er så vellidt og så stor en personlighed her i Ry. Så det bliver lidt af en arv, jeg skal løfte,« siger hun med et lille grin.

God modtagelse

Hun er med egne ord helt overvældet over de mange søde tilkendegivelser, hun har fået fra Lunas kunder.

Jeg møder hende i baglokalet i butikken, hvor også kæresten Patrick sidder. Han og Line skal efter interviewet til UgeBladet ud og kigge lidt på Ry. For det har de slet ikke haft tid til endnu.

»Jeg var lige ved bageren, og der var der nogen, der spurgte om det var mig, der skulle overtage. Og så sagde de tillykke. Jeg møder virkelig stor opbakning i Ry,« fortæller Line Rokkjær.

Line Rokkjær er småt ved at lære Ry at kende, sammen med kæresten Patrick.

Line er den helt rigtige

Det er først til 1. september, at hun officielt overtager butik Luna, der i den forbindelse skifter navn. Og selvom alle detaljer om salget er på plads, så er der altså stadig et stykke tid, til hun selv er chefen i Ry.

Det er en ung erhvervskvinde, der overtager butik Luna. Hun og kæresten har lige købt hus i Nykøbing, men de vil bestemt ikke afvise, at de med tiden kan finde på at flytte til Ry.

Jeg har fundet den helt rigtige til at tage over. Line er den nye stjerne i branchen.

Lone Nielsen, Luna

»Her er jo virkelig smukt. Men det er der også i Nykøbing, og stederne kan noget af det samme,» fortæller Line, der går til overtagelsen af Luna med respekt.

»Der er nok at tage fat på bare med at opretholde Lones niveau. Hun er kendt i branchen, og man bliver opfordret til at se hendes butik, når man starter i branchen. Det blev jeg også selv,« siger hun.

Men Line kan i den grad også selv, og det er nok derfor, at Lone nærmest stråler her i bagbutikken. Hun er glad, hun er rigtig glad.

»Jeg har fundet den helt rigtige til at tage over. Line er den nye stjerne i branchen,« siger hun og sender Line et anerkende blik og et lille nik.

Stor på sociale medier

Den nye stjerne i guldsmedebranchen har en aktiv butik i Nykøbing. Det vidner et kort blik på butikkens facebook side om.

Blandt andet får studenter en øl eller breezer, når de kommer forbi butikken på studenterkørsel. Der er indgået samarbejder med flere lokale iværksættere, blandt andet både frisør og fotograf. Og så laves der live auktioner på de sociale medier.

Det er de så gode til, at Rokkjærs Guld Sølv er udråbt som den mest førende indenfor live smykke auktioner. Derudover har Line i de fire år, hun har ejet butikken, fået udvidet den fysiske butik til det dobbelte.

På Facebook følger næsten 10.000 butikken - og på Instagram udmærker Line Rokkjær sig i branchen ved at have en særdeles aktiv profil på Instagram, som følges af næsten 5000 følgere.

Der kan Luna i Ry altså ikke følge med.

Så spørgsmålet ligger lige for: Kommer vi i Ry til at mærke, at det er Line og ikke Lone, der driver butikken?

»Det er jo en meget flot butik, så det er ikke en, der skal gøres en masse ved, og det er egentlig ikke tanken. Der bliver jo skiftet navn, Rokkjær, det er nok den største forskel,« fortæller Line.

Hun kommer også til at indføre live auktioner på Facebook fra butikken i Ry. Og webshops kan lægges sammen, så kunderne fremover får endnu flere flotte smykker at vælge imellem.

Fysisk kommer det ikke til at kræve det store arbejde.

»Nu har jeg noget af det samme interiør som Luna har, og jeg har nogen brands, jeg godt kunne tænke mig at hive med, der kan passe lige ind. Jeg har mange modebrands - og det har Lone heldigvis også, men det er der ellers ikke ret mange guldsmede, der har,« siger Line og Lone supplerer:

»Jeg tænker også, at du har nogen mærker, som kan gøre sig godt her i butikken i Ry.«

Skal ansætte ny medarbejder

Der er en god kemi mellem de to iværksætterkvinder. På mange måder ser Lone sig selv som ung i Line.

»Line er den nye i branchen, og det var jeg jo, dengang jeg kom. Jeg kom og revolutionerede branchen, for jeg var sådan en lidt mærkelig flipper-agtig én, der kom med et frisk pust og nogen andre tanker. Det har Line også, « siger Lone.

1. september er det altså helt officielt, at Line overtager butikken. Lone har hun ansat, og har i hende fået en særdeles, ja helt vild fleksibel medarbejder.

»Jeg kan arbejde både 5, 30 eller 60 timer. Du siger bare til. Vi finder ud af det sammen,« siger Lone, der nu er ved at indfinde sig på et nyt kapitel i livet.

»Jeg har jo sat mig en situation, hvor jeg faktisk kan blive fyret nu,« siger hun og griner lidt.

Line siger ”EJ” i baggrunden - meget højt.

»Det kommer til at gå så godt,» siger hun.

Line skal fordele sin tid mellem de to butikker. I Mors har hun to fastansatte. I Ry er der Lone, og så skal der ansættes en ny medarbejder på enten fuldtid eller på 30 timer.

Der kommer til at blive en reception. Den er dog ikke planlagt endnu.

»Nej, nu skal Lone lige have lidt ferie først. Så finder vi ud af det,« siger Line Rokkjær, der om kort tid er Lone Nielsens nye chef.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.