Center: Vi skal kunne være det bekendt igen

Finn Damgaards del af Dagmar Centret er tømt for lejere og renoveres.

Artiklens øverste billede
Finn Damgaard vil istandsætte Dagmar Centret op, så det igen bliver et pænt center. Foto: Erland Rasmussen

»Jeg er åben for ideer, og er der nogen, der har nogle og vil være med i noget i Dagmar Centret, så kan de bare komme.«

Sådan lyder det fra direktør Finn Damgaard, Damgaard Ejendomme A/S, som først i juli tog fat på, hvad han selv betegner som en kraftig opgradering, oprydning og i istandsættelse af hans del af centret, som er butiksbygningen i den højre side, når man kommer ind fra Adelgade.

Alle tre til fire lokaler sættes totalt i stand, og vi får lavet facaden, så vi kan være den her ejendom bekendt. Det har vi ikke kunnet i de sidste fire år.

Finn Damgaard, Damgaard Ejendomme A/S

Et dårligt ry

Direktøren erkender, at centret i de senere år har fået et dårligt ry som ramponeret, slidt og rodet. Her til sommer blev det sidste lejemål dog tømt, og nu er det slut med både basar, pizza og rygecafe.

»Alle tre til fire lokaler sættes totalt i stand, og vi får lavet facaden, så vi kan være den her ejendom bekendt. Det har vi ikke kunnet i de sidste fire år,« erkender Finn Damgaard.

Damgaard Ejendomme A/S købte sin del af Dagmar Centret for netop fire år siden og overtog det dermed også med de daværende lejere. Men nu skal tavlen viskes ren, og centret gøres pænt igen, lyder det.

Midlertidige lejemål

Der bliver således frisket op overalt inde og ude, selv om Finn Damgaard samtidig understreger, at der ikke er tale om en renovering, så alt fremstår som nybyggeri. Og det er der ganske gode grunde til.

Damgaards del af Dagmar Centret er nemlig på sigt indtænkt i det store seniorbolig-projekt Kirkegaards Baghave, som Damgaard Ejendomme A/S står bag, og som Skanderborg Kommune er i gang med at forberede planlægningen af.

Hvis der gives grønt lys til projektet, så er det meningen, at Damgaards del af Dagmar Centret skal rives ned for at give plads til boligbyggeriet, og derfor vil nye lejemål være på åremål.

Finn Damgaard har svært ved at sætte præcis tid på lejemålene lige nu. Men foruden den tid, der går med kommunal myndighedsbehandling af byggeprojektet, så er der lige nu også en usikker verdenssituation, som påvirker byggeri.

»Jeg ved ikke, hvornår der kan bygges på grund af hele verdenssituationen. Men projektet er ikke noget, der begynder om to år, og så kan vi ikke lade butiksbygningen i Dagmar Centret stå tom i flere år. Forventeligt går der 2-3-4 år. Derfor skal jeg have Dagmar Centret bragt i spil i den periode,« uddyber Finn Damgaard.

Til gengæld for lejemålenes tidsbegrænsning lover Finn Damgaard, at nye lejere kan komme ind i centret til en meget lav husleje.

»Det kan også være ved, at vi går med i det på den måde, at vi får af omsætningen, så det er et sted, hvor vi kan lave noget specielt. Men vi sætter det i stand, så det står knivskarpt til dem, der har lyst til at komme ind. Det kunne være en måde at teste, om et butikskoncept er gangbart,« betoner Finn Damgaard.

Butikslejemålene kan deles op efter behov, men i den ene ende forestiller Finn Damgaard sig et stort lejemål på en 4-500 kvadratmeter inklusive kælder.

Overvejer cafe

Finn Damgaard nævner som eksempler tøjbutik, genbrugsbutik, outlet, pop up-butik, kontor eller måske undervisningslokaler til en køreskole som nogle af mulighederne.

Længst væk fra Adelgade og ud mod parkeringsområdet ved Sygehusvej overvejer Finn Damgaard at klargøre lokalet til at leje ud til en cafe/vinbar. Eller måske som et festlokale, man kunne leje til en konfirmation eller 50-års fødselsdag.

Et af butikslokalerne i centret er allerede lejet ud til en tandtekniker.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.