Padel og paella skaber ny elevrekord på UCS10
Med 333 kommende elever på UCS10 i Skanderborg oplever uddannelsesstedet igen rekord i antallet af elever.
Hænderne er helt oppe over hovedet hos Anders Jepsen, leder af UCS10 i Skanderborg.
Det forgangne skoleår er slut, og med 325 elever var der elevrekord. Og det sker igen for det kommende skoleår, for på nuværende tidspunkt har skolen noteret, at 333 unge mennesker er klar til at begynde i 10. klasse på UCS10.
»Da vi sidste år nåede 325 elever, tænkte vi, at det måske var et resultat af corona, fordi forældre måske var i tvivl, om de skulle sende deres unge mennesker på efterskole på grund af lukningsfare. Men nu tyder det på, at vi gør noget rigtigt,« lyder det fra Anders Jepsen.
Ny padel-linje
Uddannelsesstedet forsøger hele tiden at udvikle sig, så de unge får lyst til at tage 10. klasse på UCS10.
Det er den nye padel-linje et bevis på. Fra det kommende skoleår kan man altså tage 10. klasse, mens der er god tid til også at spille padel.
»Vi vil rigtig gerne, at padel også blive en sport for unge mennesker, så vi har indgået et samarbejde med den lokale padelklub, 8660. Det tror jeg har stort potentiale, og vi har allerede i det første skoleår knap 30 elever, der er tilmeldt den nye linje,« siger Anders Jepsen.
I de tidligere år har man hos UCS10 etableret linjer, hvor man har mulighed for at dyrke sin passion.
»Vi er overbevist om, at vores unge mennesker er interesseret i vores linjer. At de i 10. klasse har mulighed for at dyrke deres passion. Man kan spille fodbold 10 timer om ugen, være på værkstedet i over halvdelen af sit skema. Man kan være kreative og gå i dybden med noget af det, de synes er fedt. Det tror jeg har båret frugt for os,« siger Anders Jepsen.
Samarbejde med spansk skole
UCS10 har ligeledes et samarbejde med en spansk skole i Girona nord for Barcelona.
»Vi sender 24 elever ned for at gå på skolen en uge i Girona. Vi har også hold af otte spanske elever, som kommer og går i skole hos os i en måned af gangen. Her får eleverne mulighed for at gå i alle klasserne og følge undervisningen,« siger Anders Jepsen.
Uddannelseslederen er positiv omkring, at så mange elever har lyst til at få undervisningen i Girona.
»Der er tydeligvis mange unge, der er begejstrede for det. Det er fedt, for vi vil gerne have, at eleverne også kigger ud over det lokale,« siger Anders Jepsen.
Og netop samarbejdet med den spanske skole er noget, som lederen gerne vil udvikle videre på.
»Vi drømmer om meget mere samarbejde, hvor vi kan komme derned og blive inspireret i, hvordan de underviser i Spanien. Jeg tror, det kunne være interessant for vores lærerteam at opleve, hvordan man driver skole i Spanien,« lyder det fra Anders Jepsen.