Eksklusiv drøm godt på vej: Lille Nyhavn spejler sig i søen

Lille Nyhavn sætter sejl med luksuslejligheder, restaurant med stjernestøv, mini-stormagasin og hotellejligheder.

Artiklens øverste billede
Bygherre Lars Kromand er selv født og opvokset i Skanderborg. Hans drøm om Lille Nyhavn handler om at skabe et boligområde, der samtidig åbner op til søen for byens borgere, så de kan få glæde og gavn af området. Foto: Grethe Bo Madsen

Med et tilløb på 17 år skyder Skanderborgs nye vartegn i vejret på byggepladsen bag Adelgade 116 til 132. Ideen om et eksklusivt boligprojekt i første parket ud til Skanderborg Sø, der samtidig skulle blive et hyggeligt fristed for byens borgere og give adgang til søen, har været igennem adskillige tilretninger fra den første spæde ide om åbne kanaler til byggetilladelsen endelig var i hus sidste sommer og byggeriet kunne gå i gang.

Man kan vist roligt sige, at byggeriet har været længe undervejs, og der er rigtig mange lokale, der er interesseret i at købe. De har ventet ... længe. Placeringsmæssigt er Lille Nyhavn også helt unik for Skanderborg.

Lars Kromand, bygherre, Lille Nyhavn

Det er naturligvis Lille Nyhavn, det handler om. Flittigt debatteret, forbandet af nogle, elsket af andre, og under alle omstændigheder nu en realitet. Går alt efter planen vil de første beboere flytte ind i slutningen af 2023.

Planen holder

»Det går rigtig godt. Status er, at vi følger planen. Vi er, ligesom alle andre, ramt af stigende byggepriser, men vi har været forskånet for den situation, at vi ikke har kunnet få materialer. Og i relation til os har det været mere vigtigt, fordi vi er så langt i processen. De økonomiske slag, vi har fået, har været fordøjelige, hvis man kan sige det. Så planen om, at de første kan flytte ind i november og december 2023, den holder,« understreger manden med den visionære ide, bygherre Lars kromand.

Salget af de 64 lejligheder, der fordeler sig på tre bygninger i fem etager, ligger lige om hjørnet. Interessen for at købe er stor og salgsmaterialet har været efterspurgt længe.

»Man kan vist roligt sige, at byggeriet har været længe undervejs, og der er rigtig mange lokale, der er interesseret i at købe. De har ventet... længe. Placeringsmæssigt er Lille Nyhavn også helt unik for Skanderborg,« konstaterer Lars Kromand.

Salgsmaterialet til lejlighederne i Lille Nyhavn ligger klar hos Nybolig og Home i Skanderborg fra mandag 20. juni.

Eksklusive lejligheder

»Vi er ved at lægge sidste hånd på visualiseringerne. Der er stillet meget store krav til, at salgsmaterialet skal afspejle det unikke projekt, så der er mange visualiseringer og mange beskrivelser. Vi håber at have et meget flot salgsmateriale klar inden længe,« tilføjer han.

Som noget nyt for Skanderborg er det ikke bare en ejendomsmægler, men to – Home og Nybolig – som i fællesskab skal stå for salget af lejlighederne.

Halvdelen af lejlighederne bliver på 90 til 105 kvadratmeter, mens resten svinger fra 120 til 200 kvadratmeter. Alle lejligheder er i et plan og alle kører direkte ind i deres egen lejlighed med elevator. »Det er et valg vi har truffet for at understrege eksklusiviteten i det,« lyder forklaringen fra bygherre.

»Prismæssigt forventer vi et spænd mellem 35.000 kroner og 60.000 kroner per kvadratmeter. De dyreste er dem længst ude mod søen og længst oppe. Så det bliver et sted mellem 3,5 millioner kroner for de billigste og 12. millioner kroner for de dyreste lejligheder. Vi er i konkurrence med Aarhus, og Lille Nyhavn er et attraktivt alternativ til Aarhus Ø for dem, der gerne vil blive i byen, og samtidig ønsker at bo ud til vandet.«

Ud over de 64 lejligheder i Lille Nyhavn opføres der yderligere otte to-værelses lejligheder på 55-65 kvadratmeter til udlejning i Adelgade 130 – portbygningen.

Vi er opmærksomme på problematikken omkring de manglende parkeringspladser i området, og derfor er der også mere end en parkeringsplads per lejlighed, men alle kan naturligvis få plads til to biler.

Lars Kromand, bygherre, Lille Nyhavn

Parkering med ellader

En del af Lille Nyhavn-projektet står faktiske allerede klar: Parkeringskælderen. Her er der plads til 106 biler og samtlige p-pladser er forberedt Stil el-ladestandere. Kører man i elbil, kan ladestanderen kobles direkte på ens egen elmåler.

»Vi er opmærksomme på problematikken omkring de manglende parkeringspladser i området, og derfor er der også mere end en parkeringsplads per lejlighed, men alle kan naturligvis få plads til to biler. De fleste, der flytter ind her, vil nok have en bil, men langt fra alle vil have to. Med de godt 40 ekstra parkeringspladser, vi har i parkeringskælderen, er vi godt dækket ind,« pointerer Lars Kromand.

Planlægningen omkring byggeriet er nu så fremskreden, at Lars kromand også godt tør løfte sløret for, hvad der skal ligge i Lille Nyhavns stueplan.

I efteråret blev der gravet ud til parkeringskælderen, og i starten af i år begyndte de første bygninger at skyde i vejret. Foto: Grethe Bo Madsen

Hotel, butik og restaurant

»Der er planer for stueetagen i alle tre bygninger, og det ser rigtig positivt ud. Stueetagen i bygningen længst mod syd, kommer til at bestå af 15 hotellejligheder. Den midterste bygning bliver en restaurant drevet af René og Louise Mammen, der i forvejen har Michelin-restauranten Substans på Aarhus Ø og Restaurant Pondus på Åboulevareden i Aarhus. Og i stueetagen af den sidste bygning bliver der plads til en 800 kvadratmeter stor butik med shop-i-shop,« afslører Lars Kromand.

Hotellejlighederne har hver plads til mellem fire og seks overnattende personer med eget bad og vaskemaskine.

»Målgruppen er børnefamilier og med naturen lige udenfor døren er fokus på dem, der enten bruger søen eller naturen. Så det er per definition ikke »dyrt« dyrt,« understreger han.

»Og når gæsterne her bliver sultne, kan de krydse gårdspladsen og indtage deres måltider i restauranten. Vi har en aftale på plads med René og Louise, og de rykker ind i løbet af november 2023 med et koncept særligt tilpasset byen. I og med at de spænder så bredt, som de gør, skal det nok bliver rigtig godt. Sådan en restaurant mangler i byen og placeringen direkte ud til søen bliver fantastisk,« konstaterer Lars Kromand.

»Shop-i-shop butikken er placeret, så den får størst mulig synlighed ud mod Kvickly-grunden. Det bliver et mini-stormagasin lidt ligesom stueplanen i Salling og Magasin i Aarhus, hvor du kommer ind, og så er der mange små butikker i butikken, du kan handle i. Vi har også skelet lidt til at det kan være som pop-up butikker, hvor du som startup kan prøve din butikside af og se, om den kan bære, inden du kaster dig ud i egen butik,« tilføjer han.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.