Brobisser klar til næste skridt i kampen for en forskønnet Dagmar Bro

Dagmars Brobisser ændrer status fra græsrodsbevægelse til forening.

Artiklens øverste billede
En del af den nye bestyrelse for foreningen Dagmar Broen. Fra venstre Allan Jacobsen, Niels Henrik Petersen, Torsten Klein Mikkelsen, Rune Lund, Paul Lönneke og Jørgen H. Lorenzen. Pressefoto

Dagmars Brobisser er nu kommet et formelt skridt videre i kampen for at genskabe den fredede historiske Dagmar Broen i Skanderborg.

En helt ny status

Der var således forleden stiftende generalforsamling i Foreningen Dagmars Brobisser. Dermed forlades en status som græsrodsbevægelse med en arbejdsgruppe i front for de cirka 350 medlemmer, som fremover også skal betale et mindre beløb i årligt kontingent, hvis man fortsat ønsker at være medlem.

Baggrunden for stiftelsen af en forening med vedtægter er en anmodning fra Skanderborg Kommune om en ansvarlig bestyrelse med egen bankkonto som forudsætning for det videre samarbejde.

Borgerforslag til budget

Samarbejdet er kommet ret langt, idet der allerede har været en del møder med Skanderborg Kommune om projektet. Det oplyser, Torsten Klein Mikkelsen, tidligere formand for Arbejdsgruppen og netop nyvalgt bestyrelsesmedlem og foreningsformand, og han nævner, at man selv indsendte et skitseprojekt for renovering af Dagmar Broen udarbejdet af arkitektfirmaet C.F. Møller som et borgerforslag til budgettet.

Dagmars Brobisser vil fritlægge Dagmarbroen, så den igen fremstår i sit oprindelige udseende. Projektet ventes at koste i alt cirka 7,6 millioner kroner, og Brobisserne forestiller sig, at det skal finansieres med en tredjedel til kommunen, som ejer broen, over fire år, mens resten af pengene skal findes via sponsorer.

Dagmarbroen er således foreløbig kommet med blandt de forslag, som vil indgå i den samlede kasse af budgetønsker fra udvalgene.

Hos Dagmars Brobisser er man helt klar over, at det endnu er tidligt i processen, så intet er afgjort endnu.

»Men vi er da tilfredse med, så langt vi er nået foreløbigt,« siger Torsten Klein Mikkelsen.

Torsten Klein Mikkelsen betoner også, at stiftelsen af en forening med bankkonto er vigtigt, når der skal søges sponsorater.

I forbindelse med behandlingen af sagen i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget fremgik det af et notat, at flere vigtige interessenter som Skanderborg Museumsforening, Skanderborg Festivalklub og Skanderborg Museum er positivt indstillede i forhold til projektets gennemførsel og glæder sig over den positive indvirkning fra projektet. Skanderborg Kommune lavede også i marts 2022 en støtteerklæring til Dagmars Brobisser.

Det tilføjes, at projektet vil være en forskønnelse og ny fortælling af historien til glæde for byens borgere og turister.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.