Dagligt trafikkaos på landevej: Nødspor tages i brug

Torshøjvej er ramt af bilkøer to gange dagligt, når pendlere skal til og fra arbejde. Det rammer blandt andet Hørning-virksomheden Hørkram, der efterlyser nyt rampeanlæg og lyskryds.

Artiklens øverste billede
Torshøjvej en onsdag morgen i juni bekræfter, at der trængsel. Foto: Kim Skovrup Andersen.

Der hersker dagligt trafikalt kaos ved motorvejsafkørslen i det sydlige Aarhus - nærmere bestemt ved Hasselager V på motorvejen. Om morgenen og eftermiddagen kan bilerne nemlig ikke komme væk fra motorvejen med det samme på grund af massiv tværgående trafik på landevejen Torshøjvej.

Vi er afhængige af, hvor flinke de andre bilister er. Om de lader os komme ud. Hele trafikafviklingen kræver, at der er nogen, der holder tilbage på et tidspunkt, så man kan komme ud på Torshøjvej. Det er frustrerende

Dorte Rasmussen, Hørning

En af dem, der jævnligt sidder i kø, er Dorte Rasmussen. Hun bor i Hørning, arbejder i Aarhus og kører sammen med sin mand hver dag.

En af årsagerne til, at bilerne ikke komme af motorvejen, er, at der ikke er noget signalanlæg, og man skiftes til at holde tilbage for hinanden, fortæller Dorte Rasmussen til Lokalavisen Aarhus.

»Vi er afhængige af, hvor flinke de andre bilister er. Om de lader os komme ud. Hele trafikafviklingen kræver, at der er nogen, der holder tilbage på et tidspunkt, så man kan komme ud på Torshøjvej. Det er frustrerende, når man ikke ved, hvor lang tid man skal holde. Hvis der havde været et lyskryds, kunne man undgå irriterende spildtid,« forklarer hun.

Hun oplever ofte utålmodige bilister, der bruger nødsporet for at komme af motorvejen.

»Folk tager chancer derude en gang imellem for at komme ud, og vi overvejer at køre længere sydpå og køre af Stilling-afkørslen for at spare tid og undgå farlige situationer,« siger Dorte Rasmussen.

Det er ikke uvant, at utålmodige bilister tager nødsporet for at komme af motorvejen ved Hasselager Vest. Foto: Privat

Flere uheld

Fødevarevirksomheden Hørkram i Hørning kan nikke genkendende til kø-problematikken.

John Astrup er centerdirektør i Hørkram, og han bekræfter, at morgen- og eftermiddagstrafikken kan være lammet. Flere har benyttet Hørkrams grund til at vende for at komme ind mod Kolt eller Hørning.

Vores medarbejdere er helt vildt generet af det, når de skal til og fra arbejde. Det er kaos herude. Det er kun fordi, vi holder tilbage for hinanden, at det kan lade sig gøre. Ellers gik det aldrig

John Astrup, centerdirektør, Hørkram

»Politiet har taget initiativ til at sætte et skilt op, der forbyder u-vendinger på vores grund. Der er sket nogle trafikuheld i de seneste år, og så sent som i sidste uge skete der et igen,« siger han.

Her kørte en 41-årig bilist op i en 52-årig mandlig bilist, der bremsede for at dreje.

Det bliver ikke bedre, før man får lavet et nyt rampeanlæg på motorvejen og et lyskryds på Torshøjvej, lyder vurderingen.

»Vores medarbejdere er helt vildt generet af det, når de skal til og fra arbejde. Det er kaos herude. Det er kun fordi, vi holder tilbage for hinanden, at det kan lade sig gøre. Ellers gik det aldrig,« siger direktøren og tilføjer:

»Når Giber Ringvej for alvor åbner op til efteråret, frygter jeg, at trafikken og dermed trængslen ved tilslutningsanlægget vil stige i forhold til det, vi ser i dag. Og når vi så bliver ramt af en ombygningsperiode, kan det blive helt katastrofalt. Men det er godt, at der er en løsning på vej.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.