Skolechef: Flere ukrainske børn end ventet

Knap 40 ukrainske børn er begyndt i modtagerklasser på Mølleskolen i Ry. Om få uger tages Bakkedraget i Hørning også i brug til modtagerklasser.

Artiklens øverste billede
De første ukrainske børn er begyndt i modtagerklasser på Mølleskolen. Skolechef Peter Bech Milsgaard forventer endnu flere flygtningebørn. Modelfoto: Joachim Ladefoged

201 ukrainske flygtninge var fredag formiddag noteret i Skanderborg Kommune. 37 af dem er skolebørn.

Vi forventer, at der kommer endnu flere til i den kommende tid. Hver uge bliver der noteret mellem 10 og 15 ukrainske flygtninge i kommunen, så vi forventer at ende et sted mellem 75 og 100 ukrainske børn, som skal i modtagerklasser i kommunen.

Peter Milsgaard, skolechef i Skanderborg Kommune

Det oplyser skolechef Peter Milsgaard fra Skanderborg Kommune.

»Vi forventer, at der kommer endnu flere til i den kommende tid. Hver uge bliver der noteret mellem 10 og 15 ukrainske flygtninge i kommunen, så vi forventer at ende et sted mellem 75 og 100 ukrainske børn, som skal i modtagerklasser i kommunen,« fortæller Peter Milsgaard.

Det er et noget andet niveau end først ventet, så derfor er det til den tid ikke længere nok med Mølleskolen, som havde plads til to nye modtagerklasser.

»De 37 børn er begyndt i modtagerklasser på Mølleskolen i Ry, men vi er nødt til at tage de ældste børn på ture uden for skolen for at få det hele til at gå op,« siger skolechefen, der tilføjer, at der i hver modtagerklasse kun må være 15 elever.

Hver klasse har tre lærere tilknyttet, så der er ressourcer til at imødekomme de ukrainske børns behov.

Bakkedraget i brug

Det giver allerede nu logistiske udfordringer, og kommunen planlægger af den grund at tage Bakkedraget i Hørning i brug til modtagerklasser om 14 dages tid.

»Der skal jo i forvejen bo flygtninge på Bakkedraget, så det giver god mening at lave modtagerklasser der. På den måde tænker vi også bæredygtigt i vores måde at planlægge undervisningen på,« siger Peter Milsgaard.

Her er planen at få et samarbejde op at køre med SFO’en tilknyttet Bakkeskolen, som er en nabo til Bakkedraget.

I løbet af sommeren arbejdes der også på, at der skal være sommeraktiviteter for danske børn - og integrationsteamet arbejder ifølge skolechefen på, at der ogs skal være aktiviteter for de ukrainske børn. Og måske kan nogen af børnene komme ud i eksisterende aktiviteter.

På sigt arbejder kommunen også på at lave noget for den 14 til 17 årige ukrainke flygtninge i samarbejde med ungdomsskolen på Finlandsvej, men det bliver formentlig først på den anden side af sommerferien.

Sprogstøtte

Med de ekstra klasser bliver der selvsagt behov for flere lærere.

»Enkelte skoler har meldt ind, at nogle lærere kan tages ud og bruges i modtagerklasserne. Der har flere, der har tilbudt at hjælpe - endda også pensionerede lærere. Det er så ikke sikkert, at de arbejder på fuld tid, men det aftaler vi med den enkelte lærer,« siger Peter Milsgaard.

Han oplyser også, at der er etableret kontakt til ukrainske lærere.

De ukrainske flygtningebørn vil altså få mulighed for at blive undervist på deres eget sprog, selvom de opholder sig i Danmark.

»Der er nogle ukrainske lærere, som underviser i virtuelle rum fra andre steder. Det har de gjort signogle gode erfaringer med under coronanedlukningen, ligesom vi også selv gjorde,« siger Peter Milsgaard.

Der vil så være danske lærere til stede til at bidrage til undervisningen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.