»Det er fedt, hvis det, jeg skriver, kan hjælpe andre unge. Og måske skabe en smule oprør i dem selv«

15-årige Killian Lund Hansen fra 9. klasse på Bakkeskolen i Hørning var blandt de nominerede til UNGE ORDs novellepris.

Artiklens øverste billede
Killian fra 9. y på Bakkeskolen er en af de unge, der fik skrivekløe under coronanedlukningerne. Onsdag i sidste uge var han blandt de nominerede til UNGE ORDs novellepris. Foto: Inger Rønnenfelt

»Det er fedt, hvis det jeg skriver, kan hjælpe andre unge. Og måske skabe en smule oprør i dem selv«

Når jeg skriver kommer jeg ud med mine følelser. Det behøver ikke at være om emnet, jeg skriver. Men mine følelser kommer bare ud.

Killian Lund Hansen, Hørning

Ordene kommer fra 15-årige Killian Lund Hansen, der i denne uge var nomineret til UNGE ORDs novellepris i skrivekonkurrencen af samme navn. Juryen bestod af kendte forfattere som Zakiya Ajmi, Linette Harpsøe, Christel Wiinblad, Martha Flyvholm Tode og Amalie Dalgaard, og de var ikke i tvivl om at Killian har et unikt talent.

»Teksten har et fedt drive. Kan godt lide, hvordan man kan mærke festen og alkoholen i alle sætninger,« lyder det for eksempel fra forfatteren Martha Flyvholm Tode.

»Når jeg skriver kommer jeg ud med mine følelser. Det behøver ikke at være om emnet, jeg skriver. Men mine følelser kommer bare ud,« fortæller Killian Lund Hansen i et frikvarter på Bakkeskolen.

»Jeg skrev min tekst, fordi jeg godt kan lide at sætte fokus på nogle af de ting, som unge kan opleve. Og måske se tingene fra andre sider end man normalt gør,« forklarer Killian om baggrunden for den tekst, han sendte ind til novellekonkurrencen.

Selvom Killian ikke vandt prisen, så står han i dag med sin tekst udgivet i en bog.

»Det er lidt angst provokerende, men også rart på en eller anden måde,« konstaterer han.

Udgivelsen og prisen har dog givet ham blod på tanden og lyst til mere, selvom han ikke lige nu har noget konkret på bedding.

»Jeg ved ikke hvad mit næste skriveprojekt skal være, men jeg er meget inspireret af poetik,« forklarer han. »Men jeg får da lyst til at starte flere skriveprojekter efter at være blevet optaget i UNGE ORD.«

Bagom UNGE ORD

Skrivekonkurrencen UNGE ORD kom til verden under coronanedlukningen i 2020 som en ventil for mange unges frustrationer over at sidde hjemme og ikke være i skole.

Frustrationerne fra den første lockdown i foråret 2020 blev til bøgerne ’CoronaLyrik’ og ’Coronatanker’, som udkom ved skolestart 2020.

De unges skrivekløe var dog ikke forsvundet, og Forlaget 21:34 inviterede under efterårets coronanedlukning igen de unge til at skrive og indsende tekster om alt mellem himmel og jord til en konkurrence, der denne gang hed UNGE ORD.

Der var ingen genremæssige eller tematiske krav til teksterne, der blot skulle være skrevet i kalenderåret 2020. Og så var der ellers frit spil. Lockdown resulterede i hundredevis af indsendte tekster og forlaget udgav de bedste i 3 bøger med årets bedste noveller, digte og såkaldte freestyletekster under titlen Unge Ord fra 2020.

I UNGE ORD-konkurrencens andet leveår modtog redaktionen mere end 300 tekster, og de bedste er nu trykt og udgivet i UNGE ORD fra 2021.

En tradition ser ud til at være skabt, og udgivelsen er netop blevet fejret med et stort awardshow på Københavns Universitet, hvor 400 skole- og gymnasieelever, lærere og stolte forældre var mødt op for at se uddelingen af årets UNGE ORD-priser og høre de unges tekster blive læst op af kendte, danske forfattere som Jens Blendstrup, Jonas Eika, Malene Sølvsten, Sissel-Jo Gazan og Zakia Ajmi.

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.