Ny mobilmast giver bedre dækning og lynhurtig 5G

Ny mobilmast nær Stjær vil give bedre dækning og adgang til den nye 5G-teknologi. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Telias netværk består af omkring 4.000 master. Foto: Telia

Den nye mast er placeret på Vesterbro 32D i Stjær. Telia-masten vil forbedre hverdagsdækningen ved at øge både hastighed og kapacitet på 4G-netværket.

Samtidig fremtidssikrer masten mobilnetværket i området, da den også indeholder det nye 5G netværk.

5G er femte generation af mobilteknologien, der er kendetegnet ved at være lynhurtigt og meget stabilt.

Med 5G kan du downloade store filer på sekunder i stedet for minutter, og du kan streame film eller holde videomøder i 4K uden hakken og afbrydelser. Også selvom du sidder i en propfyldt bus eller et tog på vej til skole eller arbejde.

»Med 5G fortsætter Telia med at opgradere og udvikle mobilnetværket gennem investeringer i den infrastruktur, som er helt central for digitaliseringen af Danmark. Hvad enten der er tale om opsætning af flere master eller teknologiske opgraderinger af eksisterende master, så handler det for os om at sikre god og effektiv netværksdækning i alle dele af landet,« siger Daniel Askeroth, der er teknologidirektør i Telia med det overordnede ansvar for mobilnetværket.

Telias grønne netværk udgør fundamentet for kundernes digitale muligheder, der gør danskernes hverdag lettere og virksomhederne mere effektive.

Telia arbejder hele tiden på at optimere og udbygge netværket, der i dag tæller omkring 4.000 antennepositioner i hele Danmark.

Over de kommende år moderniserer og fremtidssikrer Telia mobilnetværket med introduktionen af 5G og udfaser samtidig 3G-teknologien for at give plads til optimal udnyttelse af de nyere og mere effektive 4G og 5G-teknologier.

Med 5G fortsætter Telia med at opgradere og udvikle mobilnetværket gennem investeringer i den infrastruktur, som er helt central for digitaliseringen af Danmark.

Daniel Askeroth, teknologidirektør i Telia

For at komme på Telias 5G netværk kræves et 5G abonnement, en 5G kompatibel telefon, samt at man er inden for dækningsområdet.

På Telias hjemmeside findes et dækningskort, hvor man kan se Telias netværksdækning fordelt på teknologierne 2G, 3G, 4G, 4G+ samt 5G.

Kortet indeholder også information om datahastigheder for mobilt bredbånd. Endelig kan brugerne også se hvilke forhold, der påvirker netværksdækningen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

sas

Læs også

Del artiklen