Livreddende optagelsesprøve i svømmehallen

I weekenden bestod 26 ud af 35 livredderaspiranter optagelsesprøven til TrygFonden Kystlivredning i Skanderborg Svømmehal.

Artiklens øverste billede
Aspiranterne skulle blandt andet svømme 400 meter på tid, dykke og bjærge en tung dukke. Pressefoto

Trygfonden Kystlivredning er i fuld gang med at forberede den kommende badesæson. Søndag bestod de første 26 svømmere ud af 35 ansøgere optagelsesprøven og er klar til at tage hul på uddannelsen til til kystlivredder i løbet af foråret.

Uddannelsen til kystlivredder er omfattende, og derfor går vi allerede nu i gang med at optage nye livreddere i korpset. Den fysiske form skal naturligvis være rigtig god, men det er også vigtigt, at livredderne har mentalt overskud og kan holde hovedet koldt i tilspidsede situationer. Derfor skal de livreddere, som bestod optagelsesprøven, i løbet af foråret gennem en krævende uddannelse, så de er helt klar til at håndtere de situationer, de kan komme ud for på strandene til sommer.

René Højer, projektchef i TrygFonden.

I fuld gang

Selvom sommerferien og strandturene ikke er lige om hjørnet, er der allerede fuld gang i forberedelserne, så livredderne fra TrygFonden Kystlivredning kan stå skarpe og velforberedte, når strandgæsterne indtager strandene senere på året.

Uddannelsen til kystlivredder er omfattende. Pressefoto

Optagelsesprøverne for nye livreddere begyndte i weekenden, og de 26 livredderaspiranter, der kom gennem nåleøjet i Skanderborg, skal i de kommende måneder bestå en række teoretiske og fysiske prøver, inden de kan trække i den rød-gule livredderuniform og bemande de 36 livreddertårne rundt om i landet.

»Uddannelsen til kystlivredder er omfattende, og derfor går vi allerede nu i gang med at optage nye livreddere i korpset. Den fysiske form skal naturligvis være rigtig god, men det er også vigtigt, at livredderne har mentalt overskud og kan holde hovedet koldt i tilspidsede situationer. Derfor skal de livreddere, som bestod optagelsesprøven, i løbet af foråret gennem en krævende uddannelse, så de er helt klar til at håndtere de situationer, de kan komme ud for på strandene til sommer,« forklarer René Højer, projektchef i TrygFonden.

Livredderaspiranterne skulle blandt andet svømme 400 meter på maksimalt 7 minutter og 30 sekunder og bjærg en tung dukke 150 meter på maksimalt 5 minutter.

Ud over at formen skal være i orden, skal man brænde for at hjælpe andre og gøre en forskel ved de danske badesteder. Jobbet som livredder kræver, at du har kompetencerne i vandet og kan træde til, hvis nogen er i fare. Men du skal også kunne lide at have kontakt til mennesker. En stor del af livreddernes arbejde handler om at forebygge ulykker i vandet og oplyse strandgæsterne om de fem baderåd og særlige lokale forhold på stranden.

Anders Hammer, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Formen i orden

alt skal der findes 75 aspiranter til uddannelsesforløbet. Pressefoto

»Ud over at formen skal være i orden, skal man brænde for at hjælpe andre og gøre en forskel ved de danske badesteder. Jobbet som livredder kræver, at du har kompetencerne i vandet og kan træde til, hvis nogen er i fare. Men du skal også kunne lide at have kontakt til mennesker. En stor del af livreddernes arbejde handler om at forebygge ulykker i vandet og oplyse strandgæsterne om de fem baderåd og særlige lokale forhold på stranden,« fortæller Anders Hammer, der er uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

I alt skal der findes 75 aspiranter til uddannelsesforløbet. Der afholdes også optagelsesprøver i Odense og på Frederiksberg, og de i alt 115 ansøgere kommer fra hele landet.

bo

Læs også

Del artiklen