Rute 107 får håndsrækning til transport af studerende

En perlerække af blå busser, der ellers kører på kryds og tværs af skanderborg kommune, kører 1. april næste år permanent i garage. Regionen vil dog give en håndsrækning - midlertidigt - til transport af studerende på tværs af kommuner

Som ventet vedtog regionsrådet på sit møde onsdag 31. oktober besparelser for cirka 60. mio. kroner årligt. I Skanderborg rammer besparelserne de borgere, der i dag er brugere af de regionale ruter 107, 109, 112, 116, 311 og 502, som Region Midtjylland fra 1. april ikke længere vil finansiere driften af.

Regionen har dog åbnet en kattelem på klem. Regionsrådet har nemlig besluttet at give en håndsrækning til uddannelsessøgende på syv nuværende busruter, hvis de krydser en kommunegrænse for at komme til deres uddannelse. Håndsrækningen sker i form af et treårigt tilskud til driften, hvis de pågældende kommuner vælger at føre ruten videre.

Skole proppet til randen til debat om busbesparelser: ”I får en ringere service”

”Vi hjælper i en periode med at holde hånden under en række ruter i landdistrikter, der har vist sig at have stor betydning for unge uddannelsessøgende,” siger formand for regionsrådet Anders Kühnau (S).

Letbanepenge bliver til støttekroner

Tilskuddene til de syv ruter udgør i alt 5,2 mio. kroner årligt.

De er fundet ved at lade en opsparing af statslige midler til letbanedriften på cirka 10 mio. kroner årligt – der er opstået som følge af sparede driftsomkostninger til den endnu ikke åbnede letbane til Grenaa – aflaste den del af sparebehovet, som udgøres af øgede udgifter til letbanen.

Lokalsamfund kæmper mod nedlæggelse af busrute: ”Sludder, at busserne ikke bliver brugt”

Det skaber i en overgangsperiode luft i budgettet til at dække de syv uddannelsesruter.

I Skanderborg omfatter det rute 107, hvor Region Midtjylland vil yde tilskud til Horsens- og Skanderborg Kommune, så de uddannelssøgende fortsat kan køre med rute 107 på regionens regning.

Til gengæld bliver det op til Skanderborg- og Horsens Kommune at fastsætter serviceniveauet på andre tidspunkter.

Tilbageholdt begejstring

Borgmester Jørgen Gaarde (S) er tilbageholdende med at rose regionen for tiltaget.

”Jeg vil ikke vrænge på næsen af forslaget, det er under alle omstændigheder godt og giver nogle muligheder for rute 107,” konstaterer han.

”Efter vi fik beskeden har kommunens embedsmænd været i kontakt med regionen for at få klarlagt, om der fulgte betingelser med. Sådan som vi forstår det, så er tilskuddet til rute 107 ikke bundet op på yderligere krav til Skanderborg Kommune, sådan som man ellers godt kunne få indtryk af i den pressemeddelelse, regionen har sendt ud. Tilskuddet gives til en morgenafgang og to eftermiddags ture. Vi vil nok ikke kunne nøjes med den ene morgenafgang,” siger Jørgen gaarde.

Debat: 107 er ikke en bus, men en pulsåre

Borgmesterens afmålte begejstring skal også ses i relation til de øvrige berørte busruter i Skanderborg.

”Vi kan jo ikke have en busrute som 107’eren, der bliver totalt som hidtil, mens vi må reducere voldsomt må mange andre afgange,” konstaterer han.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.