Corona-smitten vokser i Skanderborg: 105 smittede det seneste døgn

Artiklens øverste billede

I løbet af det seneste døgn har Skanderborg Kommune for første gang under pandemien mere end 100 nye smittede. det oplyser kommunen på sin hjemmeside. Det seneste døgn er 105 personer testet positiv for Covid-19, heraf 74 med PCR-test.

I løbet af den seneste uge er 527 borgere i Skanderborg Kommune smittet med Covid-19 og incidenstallet (antal smittede over syv dage pr. 100.000 indbyggere) ligger på 827. Det er et højt tal, men mere end 60 af landets 98 kommuner har et højere smittetal end Skanderborg Kommune.

På landsplan er 13.558 personer smittet det seneste døgn.

Brug PCR-test med omtanke

Samtidig gør kommunen opmærksom på, at det danske Covid-19-testsystem er under et stort pres netop nu på grund af den voksende smitte. Alene det seneste døgn er der foretaget mere end 243.000 PCR-tests.

Det har skabt ventetider og lange køer på teststederne og længere svartider. Derfor opfordrer Statens Serum Institut (SSI) til, at man kun tager en PCR-test, hvis man har brug for det. Det vil sige, hvis man:

  • Har symptomer på covid-19.
  • Er nær kontakt til en, der er testet positiv for covid-19.
  • Er testet positiv for covid-19 ved en hurtigtest.

Opfylder man ikke et af de krav skal man i stedet anvende en kviktest eller en selvtest.

Mere testkapacitet

Region Midtjylland, der er ansvarlig for test er opmærksom på, at der er behov for mere testkapacitet i blandt andet Skanderborg, hvor der i dag ikke er kviktest.

Region Midtjylland og Falck har meddelt, at de arbejder på at øge kapaciteten.

bo

Læs også

Del artiklen